Nagelbitare

Att ha en vän innebär att man följer varandra i det som sker.  Min blogg har gett mig några nya vänner i liknande situation som jag själv är i. Jag har aldrig träffat vännerna irl, bara på nätet. Där följer jag inte  bara min egen nagelbitare utan även mina blåsvänners.

 

Idag är en ödesdag. Kl 11 får FG besked om vad hans RETUR-B gav för resultat. Han hade en rejäl tumörblaffa i blåsan som kanske var muskelinvasiv, men inte säkert. Det är det han får veta nu. Tumören upptäcktes nu i höst, men kunde ha upptäckts redan i vår, om varningssignalen blod-i-urinen tagits på allvar. Ännu en doctors delay. Ännu ett exempel på att det är viktigt att få diagnosen i god tid så den inte hinner ställa till med så stor skada.

 

Till alla som läser detta. Blod i urinen skall tas på allvar och utredas. Det är en vanlig första varningsklocka för cancer. Cancer ska misstänkas tills motsatsen är bevisad. Det är god ekonomi för både samhälle och individ med tidig och korrekt diagnos. Blåscancer har gynnsam prognos när den upptäcks tidigt. Därför är det viktigt att komma i behandling fort.

 

Nu gäller det för FG - behålla eller bli av med blåsan. Alltså ännu en nagelbitare. Här hålls tummar och alla andra fingrar, så att jag inte kommer åt att bita bort naglarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0