Match 1

Nu har fajten inletts. Jag är inskriven på Friskhuset nu, men hemma över natten för permis. Har ID-armband i plast runt ena armen och en kanyl i den andra. Jag är magnetröntgad och provtagen. Beskedet från röntgen var att det blev bra bilder. Senare idag (nu är det onsdag natt) opereras jag. Det blir första undersökningen som också är ett ingrepp att få bort cancern.

Läkaren KÅ har försett mig med lite läsning. En folder om BCG-medac. Jag kommer troligen att behandlas med BCG, dvs försvagade levande tuberkelbakterier. Det lär stärka mitt eget immunförsvar att ta död på tumörerna.

I min hand fick jag också en skrift: Avancerad urinblåsecancer i klinisk praxis skriven av Amir Sherif, överläkare Urologen på Karolisnska, Solna. Det var svettig läsning. Inser något jag tidigare anat och tänkt på. Med läkaren KÅ har jag ingående diskuterat olika scenarios, som handlar om vad som händer om det är den ena eller andra tumörsorten jag har i min blåsa. Men vi har bara snuddat vid scenariot som gäller om cancern spritt sig. Det svettiga är att här står hur oddsen för överlevnad radikalt försämras om så är fallet. Det står siffror, som jag inte ens vill nämna här. Det enda jag vill säga är att det inte är kört.

Jag visste att pågående rond är viktig för min framtid. Men inte hur viktig.

Nu kommer jag att ha min dator med mig till sjukhuset. Den har nyinstallerat mobilt trådlöst modem, som jag hoppas ska funka. Här hemma funkar det att blogga och att ta emot mail, men att skicka har bara funkat sporadiskt. Det innebär att jag troligen kan blogga från sjukhuset. Det vore roligt att kunna berätta om ronderna i matchen. Som du vet funkar skrivandet terapeutsikt för mig. Jag skriver för min skull, inte för er. Men om du vill hålla dig uppdaterad, så är du välkommen.

Rond 1 är avklarad. Det var gårdagens magnetröntgen och undersökningar. Om några timmar går jag in i rond 2, nyduschad i svampdisekteionsmedel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0