?

Dagen efter första behandlingstillfället är jag som ett frågetecken. Jag är inte det minsta sjuk, känner inte av behandlingen alls (?) och jag vet inte om jag ska vara oroad för det eller bara lättad. Oroande antiklimax?

Det jag stålsatte mig för och gruvade mig för har alls inte inträffat. Den där mörka lite obehagliga grottan jag trodde jag skulle in i (ref tidigare blogg), den är varken mörk, obehaglig eller grotta. Livet är precis som i förrgår.

Fan, dessa grubblerier! Jag är redigt trött på att vara så självupptagen och upptagen av att lägga märke till än det ena, än det andra hos mig själv. Antar att det är en av ingredienserna i den åkomma jag har - man undrar... till förbannelse... till just ingen nytta... Jag är så less på att det här tar så stor plats i mitt medvetande. Jag är less på dramatiken och mitt dramatiserande...

Det är då skönt för mig att jobba, för då tvingas jag få lite proportioner på mitt liv. Annars skulle jag nog grubbla ner mig alldeles.

...

De självupptagna grubblerierna har i alla fall den fördelen att jag kan fånga mig i ett destruktivt tankemönster: Just nu "slår på mig själv". Jag har förberett mig för olika scenarios och stålsatt mig för att jag kan komma att bli riktigt sjuk. När det inte händer, kommer domaren i mig och säger att jag larvar mig, dramatiserar och ömkar mig själv. Men hallå. Det är väl ändå lite hård dom! Förberedelsen har varit ytterst relevant och jag har varit medveten om att sannolikheten att bli riktigt dålig är liten. Hur vore det med en stunds lättnad och till och med glädje över att må så bra som jag gör just nu? Ja, hur vore det?

 

?


Kommentarer
Postat av: Sundsvallsbiet

Var det inte det här du läste i väntrummet? Hur du än vänder och vrider på det hela kommer nog funderingarna: för mycket, för litet ...???? Imorron är en bättre dag!Kanske känner du dig lagom influenssjuk imorgon? Kanske är det precis så här det skall vara just nu? Kanske blir du mer lagom sjuk efter nästa måndag? Du står ut!

2007-10-09 @ 14:07:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0