Hej och hå

Idag har jag pratat med min läkare. Jodå. BCG-behandlingen börjar redan nu på måndag och tills vidare kan jag få dessa instillationer i min egen hemstad.

Och så betonade hon - det som jag också räknat ut - att det här är mer eller mindre en chansning. Jag är ett gränsfall. Jag har faktiskt mestadels elaka tumörer grad 3 som inte hunnit invadera muskelvävnaden än och jag har en sjuk slemhinna som är cancerbenägen.

Hon pratade om olika tumörfamiljer och jag har den elakare familjen i mig. Det var i grevens tid som jag kom under vård. Minsta lilla tecken på ytterligare nya tumörer så ryker blåsan. Hon surrade också om framtida scenarios när blåsan åkt och hur dom gör om cancern spridigt sig. Att det finns bra behandlingar då med. Men på det örat ville jag inte höra just nu. Det är inte aktuellt nu och det får jag ta itu med senare, om det blir aktuellt. Men jag hajar budskapet - det jag har är allvarligt och alls inget att leka med.

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag svarar an på behandlingen. Ingen reaktion är inte bra. Överreaktion är inte heller bra, då behöver jag komma in akut till friskhuset. Jag ska bli lite lagom ofrisk, det är bäst.

Om det går vägen har jag tio års relation med urologen att se fram emot. Hej och hå.

Blötsudden är ett minne blott. Jag verkar behöva en dags bearbetning av de besked jag får innan jag kan gå vidare och vara så där saklig och cool, som jag känner mig just nu.

Nåväl. Den uppmärksamme läsaren av min blogg vet att jag åker bergochdalbana i humöret och .... ja... det är hisnande. Hej och hå, igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Käraste vännen min!
Vilken resa... Jag beundrar ditt mod, din lust att lära och förstå, din öppenhet och kamp. Det är en ära att tillhöra din supporterklubb!!
/cc

2007-10-04 @ 00:20:48
Postat av: Inger i Göteborg

Jaa! Det är tungt just nu. Känner med Dig och tänker på Dig. Och Du är en kämpe. Det skall bli bra!!!
Stor kram från Din vän här i Götet
Kan berätta att jag förra helgen försökte få lite trattisar - men tyvärr blev det bara någon knapp liter. Skall göra ett nytt försök på lördag. Jag skall berätta för Dig om resultatet.

2007-10-04 @ 19:59:21
Postat av: Sundsvallsbiet

Sätter igång tumhållningen och tankestödet igen.

2007-10-04 @ 23:20:05
Postat av: Lisen

Så fint det var att få träffa dig i tisdags - och så ledsamt samtidigt. Jag är säker på att du och friskhuset (härligt ord!) tillsammans ska fixa det. Ett steg i taget och inte hela berget i ett enda kliv!
Du vet säkert att Cancerfonden, där jag jobbat många år, har en utomordentlig telefonrådgivning och bra infomaterial. Om du känner för det...
Läste med nöje din mentorbok och blev riktigt sugen.
Allt gott!

2007-10-05 @ 15:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0