Hurra?

Igår kom fd svägerskan SB förbi på spontanbesök på väg mellan IKEA och sin bostad 12 mil norrut. Hon hade hittat en anledning att vara ute och finköra sprillans nya Volvon, dvs hon hade spanat in en mässa på vårat Bibliotek.

Visst hade jag lust att följa med. Mitt på blanka dagen. Jag är ju gubevars bara halvtidsfrisk! Där var DAF - digital arkivöverföring (inom Svar), Film i Västernorrland, Botnica - databas för norrländsk litteratur, Ålsta Folkhögskola, MKC - Media Konverterings Center som bl a har Lantmäteriet som stor kund, Murberget - som bytt namn från Länsmuseet i Västernorrland och grafisk profil, m fl institutioner som jobbar i diverse olika projekt.  Access är familjenamnet på projekten tror jag. Personerna vid de olika stationerna berättade livfullt om förträffligheten med att göra olika arkivmaterial överförda till digital lagring och tillgängliga för diverse målgrupper. Kartor, foton, folkbokföringar, konstnärers alster etc etc. De som stod där och berättade gjorde det med full frenesi och jag lyssnade receptivt och intresserat av bara gammal vana. Det är ju så intressant att ta del av budskapet från engagerade människor.

Och så blev jag så himla trött. Behövde vila och fika. När sedan SB ville gå runt och kolla arkeologiböcker var jag tvungen att sätta mig på en stol och bara stirra. Jag var rakt vinglig när vi vandrade runt där i de vackra lokalerna. I trappen höll jag mig i räcket ordentligt för att inte vingla till och falla.

Idag ringde en ingift faster för att höra hur det är med mig. Hon menar att det inte är hjärnan som är seg utan kroppen som inte orkar - ref till föregående blogg.

Hurra, tänker jag. Kanske har jag ändå en sorts reaktion på behandlingen? Om än inte så som jag föreställt mig den.

Kommentarer
Postat av: Kramforsulla

Klok ingifting du har. Eller som min läkarvän skulle sagt; du är kanske inte så uthållig just nu. Jag gläder mig åt att du gick och tog in det du orkade.

2007-10-12 @ 18:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0