Samvetets dilemma

I mitt jobb skriver vi en del anbud. Framför allt offentlig sektor måste upphandla enligt lagen om offentlig upphandling. Det handlar om att beskriva hur vi tänker oss genomföra ett uppdrag som ligger månader och år i framtiden.

Min egen ovissa framtid påverkar mig så att jag får problem samvetet. Jag vill gärna tänka mig som en genomförande konsult, men hur mycket vågar dra på? Jag vet ju att jag har en sjukdom som kan däcka mig, periodvis eller för gott. Jag vet också att det är friskfrämjande att tänka mig som frisk och kapabel i framtiden.

Gudskelov är jag inte ensammen. Vi är flera partners. Tillsammans kan vi leverera så att kunden kan känna sig trygg. Men ovissheten kring mig påverkar mitt kreerande. Jag vill vara med och leka men vill inte lova mer än vad som känns rimligt att kunna hålla. Det påverkar mitt tänkande.

Tur att jag i prinvip tycker att dilemman är intressanta. Även om jag gärna varit utan just detta samvetsdilemma. Förmodligen är det nåt lärorikt för mig som företagsledare i just den här situationen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0