Pasta med italiensk korv och grönsaker

Nu är jag på väg hem. Bil, buss, tåg, annat tåg, buss, taxi och vips är jag hemma. Jag har avslutat sommarsemestern med vistelse hos min son O och sonahustru C. Det har varit utomordentligt trevligt, som vanligt.

 

Igår fick jag mig en rejäl uppgradering av min garderob. De tog mig till en affär där kläderna fullkomligen hoppade på mig. Jag är 5000 kr fattigare och ändå hjärtans glad. Hade inte C stoppat mig och sagt att det räcker nu, så hade det kanske blivit ännu fler plagg. Hon hotade mig med att O skulle bli nervös, om jag förköpte mig. I min garderob finns nu en medeltidsinspirerad och ändå mycket modern aftonklänning, en konstnärligt sneddad röd tröja, en ännu mer konstnärligt skuren svart kofta där man kan drapera sig med kragen, en vit sommarklänning och sist men inte minst en svart och ett bredrandigt överplagg i gråbeige och svart. Jag tror att min kollega kommer att vara nöjd med mig. Hon är inte alltid nöjd med min sjaviga klädsel.

 

Vi fick oss en svamptur också. Det blev en skörd på närmare 10 liter kantareller med inslag av Karl-Johan och taggsvamp. En fikatur till Cs föräldrar föregick gårdagkvällens kräftor. Trevligheterna var liksom uppträdda på ett band.

 

Idag har jag jobbat en sväng med min dataleverantör, dvs sonen. Det har handlat om företagsbloggen, om en engelskspråkig hemsida, om ett nytt system för att hantera hemsidan vid namn Drupal etc. Jag blir lätt överhettad i hjärnan av sånt, men tvingar mig till en stunds fokusering på sånt jag begriper så lite av. Nu kommer jag hem med information till min kollega som jag knappt kan beskriva själv. Hej och hå.

 

Hos sonfamiljen äter man gott. Jag menar väldigt gott. Typ extremt gott. C har hållit på med en matblogg en tid. Hon reser genom Sverige och världen med smaklökarna i högsta beredskap. Hon läser om mat och mathändelser och hon vet var man köper vad.

 

Innan jag åkte fick vi en lunch i all enkelhet. C lagade en italiensk pastarätt med fänkålssalcicca från Hötorgshallen tillsammans med en vitvinsbrässerad fänkål med vitlök och chili. Blandat och upphottat med pasta, rukola och svindyr olivolja. Riven pecorinoost från Hötorgshallen på toppen. Med iskall cider till. Eller som O uttryckte det. Pasta med italiensk korv och grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0