Teknikgeni

Jag har inte kunnat blogga på flera dagar. När jag skulle skriva nåt, släcktes Firefox ner. Jag har gjort allt det där som jag "ska" göra. Jag har provat och provat igen. Stängt av och börjat om. Sovit på saken flera nätter. Men. Samma resultat hela tiden. Så fort jag klickat fram den där funktionen, där jag är nu, och skullat skriva nåt, så har programmet bara stängt av sig.

MEN. Jag har ju lyckats för nu kan jag ju skriva. På något vis har jag överlistat systemet. Vad jag gjorde? Jag laddade  hem ny programvara. Jag använde Firefox 2.0 (ännu ett öppen källkod-program) och jag har just lyckats ladda hem en färskare version, Firefox 3.0.1. Jag är så stolt, för det skedde inte helt utan krångel. Men nu så. Jag lyckades. Alldeles själv. Jag känner mig som ett teknikgeni.

Och när jag ändå är i hög tekniksjälvkänsla... Det är riktigt spännande med den nya hemsidan för företaget. Drupal verkar vara imponerande användbart för oss. Och himla lätt att göra ändringar i, inte bara på en enstaka plats utan i hela systemet. En ny huvudrubrik är inte längre förenat med timmar/dagar av omprogrammering sida för sida. 

För flera år sedan skaffade jag Dreamweaver för att kunna påverka utseendet på hemsidan. Det var ett proffsprogram, och jag är inte proffs, men jag unnade mig det i alla fall. Jag  har varit nöjd, so far. Minns att det minsann kostade åtskilliga tusenlappar. Drupal kan mycket mer och är gratis. Förutom en ganska vanlig hemsida med information i olika flikar, har vi nu en officiell blogg och ett rikhaltigt material för våra konsulter som man behöver en egen kod för att nå. Vi kan skapa intern bloggfunktion, ha projektportaler och vårt konsultmaterial kan ha flexibel tillgänglighet, vilket passar himla bra. Vi har därmed olika tillgänglighetskategorier och dessutom varierande användartillstånd - skriva, redigera och ta bort. Mycket flexiblet. Jag är så pass mycket av teknikgeni att jag begriper att njuta av möjligheterna. Än så länge finns hemsidan bara på demo på två språk och är inte officiellt publicerad ännu.

Bloggarna som jag redan publicerat idag skrev jag egentligen för någon dag sedan. Nu gäller att jag själv ska ge mig ut i vampskogen själv. Nu är det ingen konst att få den träning jag så väl behöver. Det är svårt att hindra mig. I vardagsrumsfönstret ligger två bakplåtar med trattisar på tork. Dom ska bli fler.

Kommentarer
Postat av: vännen i västerås

Du är ett geni, verkligen. skönt att du är tillbaka här igen.

2008-08-31 @ 17:25:41
Postat av: iprincipfriskisk

Geniförklaring nr 2. Vad jag är stolt att känna dig. Själv har jag också plockat svamp - gulisar.

Tre dagar i rad på samma ställen. Det är ju några som inte har synts, så man blir så lycklig när de bara står där. NJUT NJU NJUT

2008-09-02 @ 18:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0