Stimulerande pirr

Det är bara för himla kul ibland. Min son ML ringde på förmiddagen. Han har varit i Norge på diverse marknader och sålt prylar åt det företag där han jobbar. Live-prylar. På väg tillbaka lämpades han av i nån Värmländsk skog för att delta i ett live, som var himla kul. Bästa livet någonsin.

 

Nu ringde han och var euforisk. Det hade gått bra i Norge och det hade varit ändå mer lärorikt. Han verkade upphetsad över samtal med spelteoretiker (ja, det finns tydligen såna) och om vad slags business man skulle kunna göra om man hade makt över situationen. Seriösare och lönsammare… lät det som. Människan går med starta-eget-tankar.

 

Min son ML är live-nörd. Jag har skrivit om honom förr och visat på hans blogg om historiskt hantverk. Jag har den nere till höger på min blogg. Klicka på Historiskt hantverk så får du se.

 

Efter detta korta samtal satte jag mig själv i bilen norröver för ett lunchmöte. Jag blev alldeles glad. Kände mig påverkad av den där euforiska människan jag nyss pratat med (sonen alltså) och tänkte vidare i företagsidé-tankar. Men farhågorna kom också. Summerade situationen runt mina barn med respektive så att de alla står inför något nytt och intressant. Sånt får mig på uppåt humör. Jag är ju utvecklingsberoende! Kan jag inte själv så som jag skulle vilja, så kan jag ju alltid njuta av mina barns utvecklingsresa.

 

Äldste sonen OL har nya utmaningar på sitt jobb som systemvetare vid ett stort företag: Han har också en nyligen ombildad enskild firma till ett AB. Hans fru CLH äntrar ett nytt rektorsjobb då de kommer tillbaka från semestern i Asien. Mellansonen ML går alltså med starta-eget-tankar och hans flickvän IG har fått besked om ett två års jobb på den institution där hon gjorde ex-jobb inom mikrobiologi. Dottern TL har tackat ja till ännu ett års vik som danslärare samtidigt som hon kan fila på ett projekt där hon blir mer av konstnärlig ledare för ett litet danskompani. Mågämnet JF väntar också på avgörande besked. Han biter på sina naglar och tycker att situationen är måttligt kul.

 

Det här gör att det pirrar behagligt i min kropp. Lyckligt stimulerande pirr som jag blir okomplicerat G L A D av.


Kommentarer
Postat av: Ulf

Visst är det skoj när det går bra för barnen :-)

2008-07-02 @ 22:15:50
URL: http://vildhunden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0