Nyper mig i skinnet

Min kollega och jag är nöjda med vår insats, vår modell och metod på ett sätt så vi själva undrar vad vi egentligen håller på med. Det blir nåt andligt över det hela. Eller magiskt. Jag får riktigt nypa mig i skinnet för att inse att jag faktiskt är med om det här.

 

Jag har också andledning att nypa mig i skinnet av en annan anledning. Det rör naturligtvis tillståndet inne i min egen kropp. För där händer nåt, som känns allt annat än andligt och magiskt. Jag skulle hellre vilja beskriva det som overkligt men ändå i högsta grad verkligt. Helt klart får jag ingen rast, ingen ro. Det är nåt hela tiden att förhålla sig till. Dygnet runt.

 

I alla fall kunde jag efter gårdagens utbildningsinsats konstatera att jag klarat mig från att behöva åka till akuten. Kursgården fick servera mig flera citroner och karaffer tranbärsjos och det räckte för att få den uppblossade inflammationen (?) att vända och mattas av. Det innebär att taggtrådens hullingar kortats. Men intensiteten på trängningarna och brådskan till toaletten mattas inte av i samma takt. Jag äter fortfarande antibiotika och stora mängder smärtstillande.

 

Jag längtar intensivt till 1 april och titt-i-blåsan-operationen. Och jag gruvar mig för tiden efter operationen. För den här operationen lär väl inte bota mina bekymmer. Men förhoppningsvis leder den till att vi kan närma oss ett beslut om min blåsas framtida öde.

 

Själv blir mer stärkt allt eftersom dagarna går. Den ska bort. Med en skillnad. Jag vill att det ska ske snarast. Jag känner mig beredd att lägga upp mig på cystectomibordet inom väldigt kort. Och jag vet ju att det är långa planeringstider. Därav gruvandet för tiden efter operationen. Och alternativet att behålla blåsan finns liksom inte. I alla fall inte i min föreställningsvärd. Det ska till ett under i så fall. Och jag är inte den som går och räknar med under precis.

 

Jag nyper mig i skinnet. Är jag verkligen med om det här?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0