Parallellprocesser

Hösten är min favoritårstid och nu är jag lyckligare än någonsin. Färgerna i naturen tävlar om min uppmärksamhet och skogen är full av den svamp som jag åtrår som mest, trattkantareller. Det ruskar och blåser. Frosten ligger på radhustaken då och då. Nu, t ex.

 

Mitt vardagsrum är fyllt med bakplåtar med torkande svamp på och jag har till och med plockat fram en torkställning  som tar betydligt större mängder. Allt torkar så fint. Jag har legat i och plockat nu i helgen. För sen, när jag är nyopererad, vet jag inte riktigt om jag är i stånd att plocka så mycket.

 

Jag har flängt och rest en hel del på sistone och kommer att göra det även i oktober. Jobbet fyller också min tid och jag går med en märklig upplevelse av att det går så fort så jag inte hinner med och så långsamt och segt så jag får spunk. Motstridiga känslor på samma gång.

 

Ut i den stora världen präglas nyheterna av den bankkris som pågår i USA och som sprider sina cirklar runt om i världen. Representanthuset röstade nej till George W Bush´s krispaket och Dow Jones-börsen rasade 7 % i natt, det störta fallet i börsens historia. Det är valtider och det är kanske viktigare att vinna valet än att ta gemensamt ansvar för samhällsekonomin. Demokratin har begränsningar.

 

Dramatiskt i stora världen och dramatsikt höstväder. Parallellprocesser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0