Anmälan

I´m on my way. Vistas sedan några dagar hos sonen i V. Regnet har öst ner riktigt duktigt och jag var mest inomhus igår. Jobbade faktiskt någon timme (!) med något som jag då aldrig trodde jag skulle ägna mig åt. Jag har varit byråkratisk och anmält (!) en svensk kommun till Konkurrensverket och till den Länsrätt som är aktuell för denna kommun. Jag har påtalat att deras sätt att göra upphandlingen och då närmare bestämt deras krav på leverantören inte står i proportion till vad de frågar efter och att kravet snedvrider konkurrensen enligt principer formulerade i § 9. för sitt sätt att göra en upphandling av personaltjänster.

 

Jag har gått och irriterat mig på den här upphandlingen en tid. De frågar efter nåt som vi absolut skulle kunna lägga anbud på men är förhindrade att göra pga orimligt höga och enligt mitt förmenande inte relevanta krav på leverantören. Dessutom vet jag att det finns en offentlig vilja att göra upphandlingar mer tillgängliga även för mindre leverantörer med syfte att b redda konkurrensen. Det här gick stick i stäv, tyckte jag.

 

Har kollat med några människor vad jag skulle kunna göra åt saken utan att själv driva en process. Tillsammans har vi resonerat om Konkurrensverket, Företagarna, Kommun- och Landstingsförbundet etc utan att jag för den skull fattade pennan. Via min kollega fick jag tips om en kunnig person som professionellt jobbar med dessa frågor och som kunde hjälpa mig med råd och dåd. Den personen menade att jag hade två vägar att gå och att Konkurrensverket är satta att granska och Länsrätten kan gå in och framtvinga förändring. Jag dristade mig att skicka en anmälan till båda.

 

Det var ju enkelt när jag visste vart jag skulle vända mig. Dessutom fick jag hjälp med några formuleringar. Det var faktiskt riktigt skönt att kanalisera irritationen till dessa skrivelser. Det ligger inte för mig att bara gå och gruffa. Jag vill helst rikta gruffet åt något håll som eventuellt kan påverka situationen. Mina allra första anmälningar av en svensk kommun är därmed gjorda.

 

Igår kväll hälsade jag på min blåskompis i V. Mycket trevligt. Vi åt en intressant efterrätt av jordgubbar från trädgården med balsamicovinäger, rosépeppar och maskarponeost (fast vi hade inte den osten utan det fick bli Brie istället. Gott. Mycket prat.

 

Idag ska jag ut på en holme och kolla in sonens sommarjobb på den sista dagen av deras lajvprojekt. Han har, tillsammans med en kulturentreprenörkollega, varit projektledare för lajvande sommarabetande undomar med en lajvvärld som vänt sig till andra 11-16 åriga ungdomar. Idag är grand final och vädret ser ut att vara aningen bättre än gårdagens ösregn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0