Hosoo

Jag har en ny idol. En hane.

Han heter Hosoo och kommer från Mongoliet men bor numera i Tyskland. Han var min strupsångsinstruktör igår. Det känns lite häftigt att kunna säga att jag sjungit för Hosoo.
Jo, jag har alltså varit på Övertonsfestival, gått på några workshops och en konsert igår kväll i den sydliga stadens universitetsaula. Där var det tryck, vill jag lova. Asiatisk hästjazz. Eller österländsk Country and Western. Alltså Country and Eastern.

Hosoo imponerade i allt. Han var en underbar pedagog som fick mig att känna mig både duktig och duglig. Alla kan, säger han. Det är en fråga om andning, inställning och övning. (Har jag inte hört detta förr nånstans?) Han är urskicklig och har flera världsbäst - utmärkelser i bagaget. Han är ödmjuk, lättsam och trevlig och - nu kommer en fördom - inte alls manschauvinistisk. Tvärtom, han hade genusperspektiv på - åtminstone - röstorganen. Han håller kurs 2 veckor i Mongoliet i sommar. Gissa om det finns en som skulle vilja åka till Mongoliet och där prata antingen mongoliska eller tyska!

Om min nya idol kan du läsa på www.hosooo.de Jag passar på att lära mig nåt om Googles snabböversättning. Har hittat länken men vet inte hur jag lägger in den på min blogg så att den kommer överst, under eller över fotot på mig. Jag känner mig både handikappad och dum när jag inte klarar såna där enkla saker. Förmodligen är det inte nån höjdare att åka till Mongoliet och prata rotvälska heller.

Men lite kul vore det allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0