Det var för bra för att vara sant

Min datakunnige son hade rätt i sin kritiska hållning till det internet-abonnemang jag träffat för min iphone. Men först såg det bra ut. På Teliabutiken menade han att internettrafiken var fri. Men eftersom abonnemanget var så nytt, så skulle han kolla extra noga. Han fick ligga i för att få besked. Så här rapporterar han till mig.

 

”Jag fick tyvärr lika luddiga svar som det står skrivet i texten på Telias hemsida. "Avser datatrafik via mobiltelefonens inbyggda webbläsare – t.ex. på vår mobila internetportal SurfPort. Gäller under förutsättning att datainställningar från Telia används i mobiltelefonen."

Jag var i kontakt med tre olika personer angående detta och det var väldigt luddig information de fått. Till sist snackade jag med en kille som lyckades förklara lite mer ingående. Det finns olika typer av protokoll när du surfar via telefonen. Så youtube och andra tjänster som streamar räknas inte in i Telias vanliga datatrafik. Han sa att i alla fall när det gäller iPhone så ska man teckna 199 kr för att vara säker då telefonen blandar dessa anslutningstyper (mail, youtube, väder, safari, uppdateringar.)

I hårda drag så för 79 kr / månad vill Telia att man i stort sett bara använder Telia Surfport och ingenting annat. Jag har avaktiverat tjänsten på ditt abonnemang.”

 

Jag förstår faktiskt inte riktigt vad han skriver, men vet att jag inte har tillgång till det jag vill ha tillgång till för 79 kr. För att få det hela behöver jag betala 199 kr och det är jag inte beredd till i nuläget.

 

Sonen kommenterade det hela med att det är en medveten strategi från telefonbolagen att vara otydliga i vad de levererar. Om han har rätt i det så är det ju helt enkelt oetiskt. Riktigt dåligt.

 

Jag är tacksam över och nöjd med bemötandet på min lokala Teliabutik, men tycker att det är skrutt med den centrala informationen från Telia.

 

Och nu sörjer jag att min iphone blivit frånkopplad nätet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0