När det är jul går ingen säker

Det är julaftons morgon och jag vaknade vid sisådär kl 6. Sonen kom helskinnad hem igår kväll, bara en timme försenad. Ett tag trodde jag inte alls att han skulle kunna komma, för det var såna omfattande förseningar på och inställningar av tåget.

 

Den yngre generationen i mitt hus, son och dotter med pojkvän, kvällsfikade med mig. Vi testade av julgröten, skinkan och pastejen och allt befanns med belåtenhet.

 

Sen tog dom in julgranen och klädde den och så betomtade dom huset medan jag gick och la mig. Det är tradition hos oss att vi gör så.

 

Nu tassar jag runt i mitt hus och ser ett och annat resultat av deras nattliga pyssel. Sonens små trätomtar, som jag visat i bild förr, finns utplacerade. Tre stycken står under julgranen och är hänförda över en gigantisk glaskula. Andra tre står på köksbänken och skyller på varandra för att en pepparkaka gått sönder. Den rödnästa tomten står i spritskåpet och den blåfrusna tomten står i frysen. Två garntomtar står och pussas på byrån, en grå tomte står intill en jos-flaska och vaktar över mig när jag sover. Jag går omkring och ler. Det är nog så att jag bara sett en liten del av deras juliga omsorger.

 

Jag lägger mig igen för att lösa lite korsord. Behöver slå upp ett ord. Havsnymfen = n – r – iden.  Nuförtiden googlar jag med min iPhone då jag ska slå upp nåt. Men iPhonen är inte där den ska. Den är helt enkelt borta.  Mina allt starkare misstankar går till den yngre generationen. Vad har de nu hittat på? När det är jul går ingen säker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0