Oväder

Det var en prövning att flyga idag. Snöovädret var imponerande. På TV nämnde de riskklass 2 hela förmiddagen, på nätet angav SMHI riskklass 3 för hela norrlandskusten. Jag hade kontinuerlig koll på flygen. Några var inställda norröver, men tycktes gå söderut, med någon liten försening bara.

 

Så jag packade misstroget min väska, beställde taxi att komma i verkligt god tid. Hade sett ut en flygbuss via Resrobot att gå 11.50. Snön hade drivit igen så jag fick pulsa ut till gatan. Där stod jag och ingen taxi kom. Ringde. – Jorå, den är på väg. Snön yrde och vinden ven så jag kippade efter andan. Fem minuter gick. Tio. Ringde igen. – Nu ser jag på skärmen att han är på väg till dig.

 

Tog min taxi och kom inte i god tid, men i alla fall i tid till Resecentrum. Ingen flygbuss gick. Det här har hänt förut och jag hade garderat mig. Taxin fick inte åka sin väg utan att jag gett honom klarsignal. Nu fick han en extra körning till flyget. Det kostade mig över 700 kr istället för flygbussens 80 kr. Suck. Vi resonerade bl a om sikten. Tidvis var den inte mer än 25 meter. Vi låg tryggt bakom en långtradare hela vägen. Omkörning i parallellfilen var inte att tänka på, totalt igensnöad. Väl framme fick han inte heller åka sin väg utan att jag gett honom klarsignal. Jag gick in och kollade och, jodå, flyget verkar ska gå.

 

Pulsade i flera dm snö ut till planet. Det var iskallt inuti och jag lade en varm sjal på sitsen för att inte bli blåssjuk. Behöll alla ytterkläder. Jag var uppriktigt sagt inte säker på om jag skulle vara glad eller rädd för att flyget gick i detta oväder. Valde att överlämna mig i de professionellas händer. Skumpigt var det på upp- och nedvägen. Men stadigt mitt på och ja, det är ju bara närmast marken som det var sådant oväder. Högre upp verkade det bara mulet. Här i Drottningstaden var det, och är, snömoddigt och slaskigt. Jag torkar sockar och skor och pustar ut.

 

Helt overkligt att flyget gick. Nog är det mycket som fungerar i vårt samhällle, alltid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0