Min anställde lyder inte!

Jag har en anställd person. Den personen är jag själv. Å andra sidan är jag arbetsgivaren också. Just nu är vi inte överens. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv. Jag lyder inte. Trots rejäla tillsägelser från mig själv.

 

På skarpen säger jag att jag ska göra den där adresslistan klar så att kollegan i Rikets andra stad kan göra i ordning utskicket. Den ska vara klar den här veckan och tar åtskilliga timmar, kanske dagar att göra klar.

- Dötråkigt.

 

På skarpen säger jag också att jag ska lära mig göra den där utbetalningen av min egen lön från nya aktiebolagets nya konto.

- Motigt. Vill inte. Krångligt.

 

På skarpen säger jag till mig själv att sluta med de där dumheterna att fabulera en spänningsroman. Vem tror du att du är egentligen?

- Men jag får ju så trevliga och värdefulla tips om än det ena, än det andra, som gör att hjärnan liksom går igång av sig själv. Jag ska bara...

 

Ska bara och ska bara. Dumheter. Sluta med de där fasonerna. Gör nu som jag säger!

- Åkejrå. Ska bara skriva nåra rader i bloggen först.

 

Du är bara för hopplös. Får ingen bukt med dig alls. Du inbilska drömmare. Tror du verkligen att du ror ett bokprojekt i land över huvud taget och just nu när du ska börja jobba parallellt med en familjesituation som kommer att kräva sitt?!!!

- Njae, det tror jag väl inte. Men...

 

Vadå, men!

- Men det är ju så roligt och spännande att fundera ut personintrigerna och lära mer om organiseringen av illegal arbetskraftshandel. Glöm inte att jag är organisationskonsult!

 

Bah. Som om du inte hade det spännande nog ändå. Din dotter föder tvillingar vilken vecka som helst, ja kanske vilken dag som helst, och du kan behöva finnas till hands. Både för hennes skull och din egen. Nej, vet du vad. Ägna dig åt ditt jobb och satsa på att ha krafter kvar att vara en god mor och mormor.

- Men jag får ju kraft av att fantisera om annat. Der roar mig helt enkelt, även om temat är allt annat än roande.

 

Vad ska jag göra med dig? Vad skulle du göra i mitt ställe?

- Jag skulle låta mig hållas några timmar till eftersom fantasin flödar just nu. Tillåt mig att njuta. Tids nog kommer annat och lägger sordin på fantasin. På måndag sitter jag t ex i en barack och jobbar med en rapport. Snart har du mig där du vill. Ta det bara lugnt.

 

Åkejrå.

- Åkejrå, åkejrå. Förresten har jag fortfarande semester, så det så. Jag tar nåra kompdagar för det arbete jag gjorde mitt i juli.

 

Ja, ja. Jag märker att jag inte kommer nånstans med dig just nu. Jag ger mig. Men i morgon på tåget. Då är det adresslistor som gäller.

- Ja visst kära du.

 

Förresten, hur gick det med den där thailändskan som ville bli din Facbook-vän?

- Jasså, du är lite nyfiken i alla fall. Jo, jag gjorde henne till vän. Kollade lite på hennes bilder och hittade en hel del bilder med folk i uniform med diverse medaljer och tjusigheter. Inklusive huvudpersonen själv. Jag googlade på henne och fann henne på ett företag eller myndighet eller nåt i den stilen. Använde google translate för att försöka förstå nåt. Det verkar som att hon är nån sorts offentlig tjänsteman i någon provins, men jag blev inte riktigt klok på inriktningen. Jag har inte gett mig till känna än. Och inte hon heller. De två andra svenskarna som hon är vän med förbryllar. Den ene ser mest bara kriminell ut, typ Hells Angelskille. Den andre jobbar med att gräva upp och transportera farligt avfall. Båda är unga killar. Jag förstår verkligen inte vad jag gör i den trion.

 

Du är väl försiktig och inte gör nåt som du kan ta skada av.

- Närå. Jag lovar.

 

Hmpf.

- Fniss. Du borde lära dig att vara mer motiverande än beordrande, hörrudu.

 

Ja, jag vet.


Kommentarer
Postat av: vännen i Västerås

Helt underbart:-)

2011-08-11 @ 18:20:38
Postat av: Kontext

Tack

2011-08-13 @ 06:50:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0