Surrealistiskt med SJ

Har en surrealistisk upplevelse med SJ idag. Igår fick jag för mig att boka dagens biljetter. Ooops. Fanns nästan inga ”lediga” tåg. Det stod slutsålt på de flesta avgångarna. Trixade och bokade ett tåg till Huvudstaden med start hemifrån med buss 11.03. Med två timmars paus i Huvudstaden kunde jag ta mig vidare med ett tåg 17.50 mot Drottningstaden. Bokade och noterade bokningsnummer.

 

Idag skulle jag alltså resa. Först missade jag bussen för jag hade noterat 11.30 i stället för 11.05. Intog lunch på Frasses som huserar i gamla stationsbyggnaden. Kollade alternativ. Fanns bara slutsålda tåg, men det får gå ändå tänkte jag. Jag får väl häcka i Bistron. Men det skulle ev bli kärvt att hinna med det bokade Drottningtåget. Insåg att jag inte fått nåt mobilmeddelande. Lyckades inte spåra bokningen över huvud taget. Valde ut ett slutsålt tåg med avgång 18.10 istället.

 

Nåväl. Det konstiga är att dessa slutsålda tåg är bara trekvartsfulla. Det finns massor av platser för mig att sitta på. Det gäller båda tågen, både till Huvudstaden och till Drottningstaden. Och det jag verkligen hade bokat – det fanns inte på någon display över huvud taget. Det verkar helt enkelt inte finnas.

 

Jag har alltså lyckats boka ett tåg som inte finns och jag åker med slutsålda tåg som är allt annat än fullsatta. How come?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0