Bra 6 unikt

Aj aj aj, det gör ont i blåsan igen. Inte som förr i tiden, men i alla fall så man kan hålla sig för skratt. Så är det efter varje blåstitt. Så är det nu.

Det såg bara bra ut. Sköljprov är taget, besked inom 10 dagar - 2 veckor. Sen - och nu kommer det bästa - är det hela 6 månader till nästa blåstitt. Det är det nya. Tänk, inte kvartalsvisa kontroller längre, utan halvårsvisa.

Jag frågade också vad som gäller om cancern skulle komma tillbaka. Svaret var avskräckande, men inte förvånande. Då är vi tillbaka vid ruta noll och allt börjar om igen. Skrapning, bestämning av hur djupt den trängt och vilken sort det är, behandling med BCG medac eller cellgifter. Om inte blåsan behöver tas bort. Huga. Det vill jag inte vara med om igen. Helst.

Desto njutbarare är min situation, där kontrollerna trappas ner. Fattar nu hur bra jag har det?

- Så här flera år efter upptäckten är det inte alltför många kvar, och av dem är det inte särskilt många som har blåsan i behåll. Så du fortsätter att vara lite unik, sa min urolog.
- Det är jag gärna.

---

- Hur läste du den här rubriken egentligen? Det är ju sammanfattningen av dagens blåskoll. Såg bra ut. 6 månader till nästa undersökning. Det går unikt bra för mig.

Kommentarer
Postat av: vännen i västerås

Som det kan bli:-)

2011-05-09 @ 17:03:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0