Familjegrisig helg :-)

Helgen har gått i familjegrisandets tecken. Särskilt med fokus på griskultingar. Äldste sonen (ÄS har han tidigare kallat sig på den här bloggen) med fru kom till tvilling-familjen på lördag och vi firade honom på hands födelsedag. De väntar själva barn, i mars, så det blev höggradigt motiverat babysnack. Det är mycket man kan prata om som handlar om gaser, mjölk, kiss och bajs, vanor, mediciner etc. (Alltså, jag ska bli farmor också!!!!!!)

 

Min förkylning repade sig så att jag kunde medverka och övernatta i lägenheten. Det gläder mig att kunna avlasta med att ta ett eller två av nattpassens matningar. Första natten var OK.

 

Andra natten blev en katastrof som gjorde mig olycklig. Där låg jag i samma rum som tvillingarna och kände hur flunsan tog omtag i mig. Jag hostade och korkade igen, snorade gult och det spände i öron och ögon och halsen knivade. Det är verkligen inte vad de två små skall utsättas för. Hur skulle jag göra med dagen, den stora dagen då Namngivningen skulle ske? Efter resonemang med föräldrarna hit och dit så valde vi att jag skulle medverka enligt planen, men inte vara uppi de små och dessutom duscha och alvedona mig så att jag känner mig fräsch, använda näsdroppar så jag inte hostar och nyser så mycket. Dessutom idogt sprita händerna och hosta i en för ändamålet särskild påhängd (snygg) halsduk. Så blev det. Och flunsan gick tillbaka, så där mirakulöst som för bara några dagar sedan.

 

På morgonen intog vi alla hotellfrukost på det hotell där ÄS med fru övernattade. Rikligt, gott, rymligt, lyxigt. Vi bunkrade frukost själva och hällde rikligt med mjölk i tvillingarna i omgångar. Det byttes blöjor, packades och rustades.

 

Tvillingarna väcker viss uppmärksamhet. Bl a av några äldre damer på hotellet berättade att de var trillingar, två tjejer och en brorsa. En tuff T-baneresenär veknade när han såg att det låg två telningar i vagnen. Han dristade sig att fråga och hans anletsdrag mjuknade.

 

Det blev en jättefin namngivningsstund. 50 talet personer, släkt från båda grenarna och en drös vänner, var närvarande i en liten lägenhet på Mosebacke hos flickornas farmorsmor. ML (tvillingarnas andra morbror) hade gjort handgjorda personliga läderbandsklädda böcker till dem och vi skrev lyckönskningar i dem. Jag hade fått äran att hålla en systemisk betraktelse (tårarna ville också vara med trots att det inte stod i manus), en kompis sjöng och spelade Blue sky och morbröderna tillsammans med fastrarna fixade fotavtryck att sättas in i deras böcker alltmedan de skrek i högan sky. Släktfotografering med alla från båda föräldrarnas släkter. Fika och mingel. Social värme. Tvillingarna vandrade från famn till famn och verkade må alldeles utmärkt. Men oj, vad trött jag var på kvällen. För att inte tala om föräldrarna. De var trötta nöjda och lyckliga. Nu håller jag tummarna för att de slipper flunsan från mig.

Jag var som dopad av familjegrisande, lyckligt fånleende i den mån jag över huvud taget var vaken under resan hem. Himla mysigt att träffa alla de mina och även alla i den utökade familjekretsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0