DraGon - bara skräp

Den där skrindan jag köpte för en tid sedan håller på att bli en allt större besvikelse.

 

Den rasar samman allt mer och det efter bara några få turer ute i trafik. En skruv trillade bort när jag drog barnstolarna mellan jobbet och hemmet, sisådär 250 m. Jag har fixat en ny skruv och lagat den provisoriskt.

 

Idag fick jag anledning att använda den igen. Vi fick en bokbeställning igen så att skrindan kom till pass. När jag skulle lyfta upp den över en trottoarkant ganska nära slutmålet COOP, så lossnade dragarmen, med det främre hjulet, helt och hållet i sitt föste. Jag fick hjälp av en kvinna att lyft-dra vagnen i mål så jag kunde posta bokkartongerna.

 

Sen fick jag bära vagnen hem. Verkligen nesligt. Det här gör att jag tycker att köpet var en flopp. Efter att ha använt skrindan kanske fem gånger så är den nu helt obrukbar. Det hade blivit billigare att ta taxi! Dessutom kan jag inte reklamera den, då produktionen upphört och jag köpte ett sista ex av en gårdshandlare.

 

Nu är jag tillbaka vid ruta ett. Jag behöver en bra vagn att dra tunga kassar och paket i. En som inte faller sönder och gärna en som går att fälla ihop, då jag inte använder den. Var finns den?


Kommentarer
Postat av: I.

Jag köpte en cykelvagn till Anders när han fyllde 43 - i sommar blir han 65 och vagnen fungerar fortfarande både som drag- och cykelkärra. Kolla cykelaffärerna.

Anders köpte en dragkärra till sitt jobb. Den finns i olika storlekar på Biltema, Clas Olsson och Jula.

Jag vet inte hur dina kravspecar ser ut, men det ena kanske leder till det andra. Lycka till!

2012-04-23 @ 20:08:35
Postat av: K

Hur tungt och stort ska du transportera? Man kan "piffa till" en gammal sittvagn eller sulky till en bra transportkärra. På den tiden det begav sig med småbarn hade jag konstruerat en extraväska som gjorde att både barn och packning kom med på utlandsresor. Stabil hjulkonstruktion på de flesta modeller. Blir inte allt för skrymmande hopfälld heller och på tex tåg finns plats i motsvarande storlek. Något att spåna om vid ev kommande möte... Kanske tom "låddelen" från DraGon kan monteras direkt på stativet. Vilka mått har den?

2012-04-24 @ 22:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0