Avskyvärt

Det där med att jag hottar upp mitt humör med handledningens hjälp kan jag behöva. Jag har nämligen utsatt mig för en prövning.

 

Den kan tyckas obegriplig för en som inte har inlevelseförmåga. Prövningen heter köpa vårkappa. Eller vårjacka. Till saken hör att jag avskyr att köpa kläder. Det blir inte bättre av att jag inte riktigt vet vad jag vill ha och var det finns. Jag vill ha en rymlig jacka eller capeliknande skapelse som är någorlunda vindtät, lätt och som tar just ingen plats i packningen. Framför allt ska jag rymmas i den.

 

Idag har jag vandrat gata upp och gata er, gått in i och ut ur butiker i närmare tre timmar. Fötterna brände och humöret dalade.  Ingenstans hittade jag nåt som var i närheten av vad jag ville ha. Och absolut inte i min storlek. Ett tag tänkte jag att det skulle vara typiskt om jag gått så länge och så skulle jackan/kappan dyka upp helt nära där jag bor. Jag var absolut öppen för möjligheten. Men nej. I stället fick jag veta att vårjackorna/kapporna inte görs större än storlek 42-44. I enstaka fall 46.

 

Nu undrar jag hur jag gör. Vet att det finns, eller fanns, särskilda klädkoncept för stora personer. Hur hittar jag dem? Har googlat lite på nätet, hittat ett och annat men inget som känns mitt i prick.

 

Nä, den här situationen suger. Jag kan verkligen behöva ha en hög grundnivå på mitt humör. Vilket jag har. För det här är avskyvärt.


Kommentarer
Postat av: vännen från Västerås

Märket Luhta har jackor i stora storlekar, de finns lite överallt. Lycka till:-)

2012-04-01 @ 06:58:09
Postat av: Kontext

Tack, vännen från Västerås. Nyss fick jag telefonsamtal från svärdottern som också gav mig tips. Jag ser nu ljuset, vilket jag just håller på att skriva om.

Tack tack.

2012-04-01 @ 12:07:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0