Karaktärsdrag

Därefter bar det av till Kungliga huvudstaden och ännu några dygns gnussande med tvillingar. Jag är ivrig att upptäcka omvärlden med dem. Tog en promenad i gallerian med de för stunden gnälliga tvilligarna sittande upp så de kunde se och ta in intryck. Klädaffär... jo, då det dög. Ögonen var stora. Blingblingaffär... Jo då, det dög det med. Smycken i glittrigt glada färger och former... Inget gnäll alls.

 

Vandrade bortöver och upptäckte Solna Stadsbibliotek. Det är en oas för småbarnsföräldrar. Där fanns inte bara ett utrymme för barn. Där fanns många. Utklädningsvrå, klätterrum, leka-sjörövare-rum, filmvisningslokal, ligga och tänka-rum etc etc. Dessutom har de en barnkulturverksamhet som tarvade ett helt häfte för att berätta om vårens verksamhet. Wow.

- Baby-sång på tisdagar, kan det vara nåt?

 

När jag kom i extas började tvillingarna krokna. Inte på det där gnälliga viset, men, ja, den ena efter den andra la diskret igen ögonlocken för en stunds studium av lockens insida.

- Mesar! Har ni ingen kapacitet? Jag ringde efter pappan så att jag kunde brista ut i förtjusning över mitt fynd och luncha på ett av alla trevliga matställen som fanns alldeles nära. På hemvägen tittade vi med uppvaknade tvillingar, på en lekhörna med akvarier. Hedda hade ögon för fiskarna medan Signe hade ögon för människorna som tittade på fiskar. Karaktärsdrag i vardande?

 

Det påminner mig om en händelse dagen innan. Vi var och grattade tvillingarnas farmors mor, som fyllde 74. Där var fullt med folk och bl a var Emil där. Emil är 3 å ett halvt och kusin till tvillingarnas pappa. Emil hade en ryggsäck full med plastdjur. Kamel, häst, ko, gris, elefant, zebra, gorilla... och många fler. Inför publik plockade han upp djur efter djur och visade stolt upp. Signe satt mitt emot och stirrade så ögonen höll på att hoppa ur. Men inte heller nu var det djuren som var hennes fokus. Nej, det var Emil. Hon skrattade, dreglade, suckade, log och larvade sig så man nästan kunde se hur lilla hjärtat dunkade där inne i hennes babykropp.

 

- Så fjompig hon var! En första förälskelse, månne? Vid 6 månaders ålder! Är det möjligt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0