Perspektivskifte

Igår satte jag mig med ett rosa papper jag fått av min läkare för länge sedan. Det var ett BCG medac behandlingsschema som omfattar mer än 100 veckor framåt. Jag översatte schemat till verkliga veckor med start vecka 41 i år.

Va glad jag blev! 6 veckor av behandlingar i höst, bara tre veckor i vår med start i början av februari och därefter tre veckors behandling varje halvår. Februari och augusti blir mina behandlingsperioder. Däremellan cystoskopi, dvs de går in och kollar en eller två gånger mellan behandlingsvarven. Självklart gäller det här "i bästa fall" och att annat kan tillstöta. Men det är jag då så medveten om så det vill jag inte påpeka mer.

Det känns alls inte så dystert som jag beskrev behandlingar och undersökningar i min förra blogg (en oändling räcka av behandlingar och smärtsamma undersökningar). Då hade jag ett annat tidsperspektiv. Jag tänkte mig nog mest bara behandlingarna i höst och tänkte mig nog att det är en beskrivning av resten av mitt liv. Nu finns ett klart skinande ljus i tunneln, som för övrigt inte ens känns som en tunnel. Med detta nya tidsperspaktiv är det här väl "ingenting" att bråka om.

Det här ska gå bara bra och jag är redo för behandlingarna och undersökningarna som leder till ljuset i framtiden. Om ett halvår går jag in i ett nytt sorts behandlingsskede med sporadiska kontroller och behandlingar. Det är inte ens långt bort.

PS I natt var jag bara uppe två gånger på toaletten. Det är superduperrekord. DS

Kommentarer
Postat av: Inger

Så fint att Du delar med Dig om Din "resa". Tufft men jag känner på mig att det kommer att gå bra. Du har en härlig kämpaglöd och det är viktigt i denna "match"

2007-08-27 @ 11:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0