Hemma

Det var en fröjd att komma hem trots att det riste och skar i blåsan och den vill småkrampa stup i ett. Åkte friskransport från regionfriskhuset. Två stiliga män tog emot mig här hemma. SW, filmaren, var där för att lämna tillbaka bilen och småprata lite och CE kom för att installera mig, packa upp väskor, hämta posten och handla färdigmat att ha över helgen. Jag fick hjälp att bära saker på rätt plats, t ex extra kisspåsar och blöjor till toaletten, blanda ny tranbärsjos och portionera ut dagens mediciner.


Fyra gånger per dag tar jag två sorters smärtstillande, två gånger per dag tar jag antibiotika och dessutom har jag extra mediciner i reserv, om utifall. Det är framför allt på smärtstillningssidan som jag har mer att hämta. Det är inte lätt att hålla reda på alla medlen, vars namn inte säger mig ett dyft. Den enda medicinen jag har nån relation till är Alvedon, resten betyder inget för mig. Jag vet t ex inte vilken som är antibiotika av dem, om jag inte kikar i mina dagboksanteckningar. Nu har jag fyra medicinfyllda äggkoppar i olika färg för dygnets olika timmar. På mina förpackningar står Diklofenak, Selexid, Dexofen och så Alvedon. Arcoxia behöver jag tydligen inte ta nu. Oj oj. Man skulle rakt kunna tro att jag var allvarligt sjuk!

 

Att göra de här små sakerna är ju ingenting i vanliga fall. Nu blev de sammantaget far to much för mig att klara själv. Tänk så hjälplös jag är. Jag missade hjälplöshetskursen - och väntakursen - tidigare i livet och är djupt ovan och obekväm i rollen. Men jag njöt av den manliga hemtrevliga uppvaktningen och tulpanerna som nu står på mitt bord. Och nu njuter jag av en stunds vila med mig själv. Hemma.


Kommentarer
Postat av: Maria

Krya på Dig!
Kram/Maria

2007-12-15 @ 20:51:45
Postat av: Inger i Göteborg

Oj, oj, oj så mycket som hänt! Ger Dig en stor och go´kram. Och så en till och en till!!!

2007-12-16 @ 01:53:40
Postat av: Retstickan

Oj, män som passar upp...var hittar du dem..?
Håller både en tumme och två för dig på din friskresa.
kramar om!
Retstickan

2007-12-16 @ 02:21:56
Postat av: liberum-weto

Ja, det var mycket konstigt man skulle ta. Om jag varit frisk skulle jag tagit reda på allt om dessa mediciner - men precis som du gjorde jag det inte. Nu får du mig att börja fundera. Antagligen, var jag för sjuk att orka ta reda på det, eller kanske för rädd att börja ifrågasätta mina läkare igen. Det är i alla fall fler som varit i din situation.

2007-12-18 @ 11:07:52
URL: http://blogg.passagen.se/liberum-weto

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0