Tjo flöjt & hej hopp

Avdelning 14B rum 28 fönsterbädd. Det är mitt nuvarande hem för någon eller några nätter.

 

Jag blev både ryggmärgsbedövad och sövd – för att ryggmärgsbedövningen tog allt utom just blåsan! Jag kände för mycket av första resan in i min blåsa så jag bad dem släcka min lampa. Jag skulle ju ändå inte kunna se på en skärm den här gången. En liten hutt i armen, så var det gjort. Vaknade (väcktes förmodligen) redan i op-salen med besked att det såg bra ut.

 

Väl på uppvakningen hade jag rejält ont från blåsan trots att jag var totalbedövad från nedre delen av lungorna och nedåt. Konstigt, det har jag inte upplevt förr. Fick tre morfinhuttar tätt på given. Senare kunde jag återgå till den gamla vanliga ordningen, dvs att vara känselbefriad först och sen sakta men säkert börja känna sveda och spänningar från blåsans håll. Urologen PL kom och berättade…

 

Det finns inga som helst tecken på ny cancer. Han hyvlade blåsans framvägg tunn på en 5-kronas stor plätt. Det ser ut som ärrvävnad. Inga omfattande blödningar under hyvlingen. Det styrker teorin om att det är ärrvävnad. Nu väntar vi på provsvaren som med stor säkerhet kommer att innehålla goda besked. Den troliga behandlingen framöver är alltså att lämna mig obehandlad och att fortsätta med kontrolloperationer var tredje månad. Jag räknade på mina fingrar… det blir juli nästa gång. Han sa att vi kan anpassa tiden så att jag blir nöjd. Jo, han noterade att arbetsnarkomanen gärna vill ha ett ord med i laget och det får den alltså. Kan det bli bättre?

 

En hutt ketogan i armen och sen bar det iväg till avdelningen trots att jag bara kunde vicka på tårna. Nu har jag verkligen njutit av en tråkig blek middag med bedagade morötter, vatten och KAFFE. Gud vad gott kaffe kan vara ibland.

 

Vi är överens om att vara frikostiga med smärtstillande ett tag. Lullar alltså på i ett bedrägligt smärtlugn.

 

Har jobbat i några timmar. Skrivit på ett anbud i berusat tillstånd och, som berusade personer tenderar att tycka, mitt bidrag var smått genialt. Min kollega lägger sin nyktrare hand  på det hela, så det är ingen fara.

 

Jag är påtagligt kroppspigg. Skulle ledigt kunna ge mig ut på en promenad i Kungsleden (korridoern utanför) men jag tror inte att det är en bra idé faktiskt. Så jag ligger kvar och skriver med Prince och Gyllenee tider dunkande i öronen. Här är high life och rock´n roll i min lilla livsbubbla. Ut ur bubblan går en slang till en påse med kiss. Påsen är just bytt, dvs cognacen är utbytt mot vitt vin. Även det är toppen och ett ”bevis” för att det bara var ärrvävnad som hyvlades bort.

 

Ja, jag vet att det kommer andra tider, att jag är lite hög just nu. Det är väl bäst att bara njuta av tillståndet medan det varar. Tjo flöjt, vänner, hej hopp. Gla påsk.


Kommentarer
Postat av: vännen i Västerås

tjo flöjt och skål på dig.

många påskkramar

2009-04-09 @ 21:05:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0