Lights in Alingsås

En manet från Hjärtas park i Alingsås

 

Jag har nyligen gjort ett uppdrag i Alingsås och på kvällen blev vi alla bjudna på guidad Ljusvandring.

 

Fascinerande! För tionde året genomförs Lights in Alingsås. Det är  en livs levande mötesplats och smältdegel av experimenterande för ljusdesigners, studenter, armaturföretag, stadsplanerare och andra intresserade inom ljus-, rums och upplevelse-gestaltning. Evenemanget är världsberömt inom vissa kretsar.

 

Hit bjuds ett antal ljusdesigners från olika delar av världen att i workshops jobba tillsammans med studenter och armaturföretag i att ljussätta olika delar av Alingsås. Gymnasieelever på el-programmet är involverade. Vi vandrade till Brunnsparken, Minneslunden, Stadskyrkogården, Skate-arenan, Hjärtas park, Sparbanksgåden m fl ställen. Före oss gick ett antal grupper och efter oss fanns ytterligare följen om 20-30 personer. Det gick rykten om evenemanget drar att 60 000 besökare under oktober.

 

Jag har hämtat info från deras hemsida: Ljusteamet är ett unikt samarbete mellan Lights in Alingsås och ett antal belysningsföretag. Sedan 2005 har vi i samband med Lights in Alingsås skapat en mötesplats för ljusleverantörer. I några av Alingsås finaste gaturum, har vi tillsammans format utställningsplatser för belysning i fullskalemiljö under oktober månad. Utställningen ses av många tusentals besökare under Lights in Alingsås. Ljusteamet är en årligen återkommande mötesplats, där företagen kan visa upp sina produkter, och en plats dit företagen kan bjuda sina kunder. I år presenterar 8 företag en experimentell produktmässa inom- och utomhus på Stora Torget. Årets tema är: LED

På Lilla Torget blir utomhusutställningen där företagen presenterar sina produkter. Utställningen följs upp inne i paviljongen med mer information och inomhusprodukter. I paviljongen hittar man också information om produkterna och kontaktpersoner till företagens representanter.


Kommentarer
Postat av: vännen i västerås

Min lilla hemstad, visst är det en ganska häftig ide`med stad i ljus

2009-10-15 @ 17:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0