Majonnäs i huvet

Mina barn är självklart berörda av det åskmoln som min nyupptäckta sjukdom utgör. De månar om mig på ett sätt som känns varmt och ovant. Man skulle rakt kunna tro att man var allvarligt sjuk!


Hur är det med dig, mamma? Ack och o. Du ska nog inte snåla med smärtstillande om du har så ont som du har. Det blir en ond cirkel då. Är det nånting du behöver ha handlat nu? Är det nånting jag kan göra för dig? Ta det lite lugnt. Tänk på att du är nyopererad.

Idag ringde sonen M med samma fråga, hur är det med dig mamma? Och han fick naturligtvis veta att det är inte så lätt att säga hur det är. Det är på så många olika sätt samtidigt och från ena stunden till den andra.

Och så passade han på att utgjuta sig över sin egen hälsa. Mamma, jag är -kyld. Jag kände nåt igår när jag gick hem från jobbet och nu ar jag alldeles däbbd. Å så har jag majonnäs i huvet.

Det gjorde så gott att få vara mamma, att trösta och säga ack och o. Det är så det ska vara. Föräldrar ska måna om sina barn, som får måna om sina barn etc. Bert Hellinger kallar det här för Order of love, kärlekens ordning. Tillvaron blir så enkel när uppmärksamheten får rikta sig åt "rätt" håll. Och det är ovant när det blir tvärtom. Jag känner mig tafatt i rollen som mottagare av all omsorg.


Kommentarer
Postat av: Kramforsulla

Order of love,
Jaha det försöker jag ständigt träna på, inte bara vad gäller riktningen förälder barn utan att släppa in andra att få behövas. Men B! Det är OK om du kastar ut oss ibland och säger nähä.
Det viktiga är att du känner att vi finns och att vi jobbar friskt. Förresten kan och vill du göra nåt med mig t ex, eller kan jag göra något får dig på egen hand?
Nu åker jag på Rövarteater i Skule.

2007-08-04 @ 15:09:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0