Fackboken är påbörjad

Kreerandet och skrivandet dämpar min ångest har jag märkt. Dagbokens sidor svärtas ner av små små bokstäver i rasande fart. Det är en mental flykt. Den förnekelse som läkaren sa att jag periodvis kommer att ha, den hoppar jag över. Men att fly en stund och koncentrera mig på något annat, det unnar jag mig.

Under en kvällspromenad i går tänkte jag - varför vänta med mina nya idéer tills jag blir dålig? Det är NU jag är "frisk och kry" och i full ork. I natt påbörjade jag skrivandet på fackboken om vårt konsultarbete. Jag har skisserat innehåll och form. Det ser ut att bli en kronologisk berättelse om hur arbetet växte fram de senaste tio åren kompletterad med diverse kringmaterial, t ex teoriavsnitt, några fallbeskrivningar, intervjuer med kunder och partners och mina egna tankar om vad vi gör.

Det här roar mig. Om den kommer i tryck till offentligheten är mindre viktigt. Boken har säkert ingen större läsekrets. Det blir i alla fall ett dokument över den historiska grunden till det två år gamla företag som min kollega och jag driver och där vi nu är 8 partners. För blivande partners kommer att finnas en historiebeskrivning över den första tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0