Varslad?

Sitter i dotterns lägenhet i Huvudstaden och filosoferar. Är sur över att jag rest ifrån betaldosan. Kan inte göra de utbetalningar jag behöver göra. Inne i sov-vardagsrummet börjar ett vaknande och jag sitter i köket och filosoferar. DN-korsord, frukostkaffe, lite datorknapprande.

 

Bläddrar lite bakåt i det jag skrivit i min dagbok och blogg. Uppmärksammade 9/4 och den där drömmen jag skrev om då, som gav mig en del bryderier. Fastnar i sekvensen med det mycket ovanliga lodjuret som hoppade fram på motorhuven och grinade ilsket. Den drömsekvensen hade jag ingen riktigt bra tolkning av. Den lämnade mig frågande.

 

I skenet av vad jag nu vet om tillvaron blir jag undrande. Vad var det där för budskap egentligen? Anade jag omedvetet en ovanlig fara som jag inte kunde veta något om då? Var det ett budskap till mig om att något ilsket grinande var på väg snarare än att jag varit med om något ilsket grinande tidigare?

 

Sånt här med förebådande och siande har jag i grunden svårt för. Samtidigt tror jag att vi människor förnimmer signaler om det som är, alltså inte det som kommer, på ett sätt som kan bearbetas omedvetet. Min undran är om jag bearbetade signaler som varslade om fara?  I så fall fick jag varsel ca en månad innan mardrömmen var ett faktum.

 

På denna min undran kan jag aldrig få svar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0