Amazing

Ibland tycker jag att svenska språket är fattigt på nyanser. Kan ge otaliga exempel på vad jag menar. Här är ett.

 

Som rubrik vill jag ha ett ord som uttrycker min förvåning och förundran i kombination med att jag för imponerad. Jag finner inget bra svenskt ord. Så jag drar väl sta med det enegelska ordet AMAZING som täcker in vad jag menar.

 

Nå, vad är det då som är så imponerande. Jo, det är så här. Lördag morgon. Jag njuter av en stunds ledighet. Ligger i sängen och bloggar, spelar WordFeud, läser tidningen och slikt.

 

En tid har jag spelat WordFeud med en Amanda Ros, för mig helt obekant och hon kom in i mitt WF-liv genom att jag letade efter en ny "random" spelare, alltså slumpvis vald att bjudas in och hon accepterade. Hon ser hyfsat ung ut på den pyttelilla bilden och jag tänkte att hon nog var en ung kvinna på sisådär 20-30 år. Å så tänkte jag inte mer på det. Vi har spelat ett tag och nu var spelet på väg att ta slut.

 

Jag kom att tänka på att hon agerade ovanligt. Jag hade en duktig ledning och hon fortsatte att spela. De allra flesta ungdomarna ger upp efter ett par tre drag om motspelaren har övertaget. Men det gjorde inte Amanda. Jag valde att säga några ord på chatten till henne innan spelet var till ända. Följande konversation utspann sig.

 

 

Jag vet inte riktigt varför, men den här damen förvånar och imponerar. Det är inte att hon såg äldre ut än vad hon är. Det är inte hennes duglighet i WF (för det är hon). Nej, det är hennes raka enkla konversation till en 62-årig käring.

- Jag är 11 och ger inte upp.

 

Vi fortsatte konversationen

- Fortsätt så. I livet... (jag)

- Ok (hon)

 

Underbart, helt enkelt. Därav att jag letade efter ett bra ord som rubrik. Det fick bli Amazing.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0