Filmstjärnedags

En bättre natt i natt - och jag känner mig inte lika ämlig som igår. Kisset är närmast normalfärgat. Jippi.

 

Snart är det filmstjärnedags. Jag kallar det filmstjärneprojektet, det som är ett "samarbete" mellan mig, sjukvården/urologen i regionhuvudstaden och ett läkemedelsbolag via en mycket sympatisk medicinjournalist. Jag har förtroende för henne.

 

Alla är intresserade av att göra nytta och har naturligtvis olika perspektiv och drivkrafter. Jag värnar om min och mina kompisars överlevnad och ett gott liv länge. Vården och samhället vill hjälpa till med god kvalitet i vården till minimerade kostnader. Blåscancer är nämligen både vanligt och dyrt. Läkemedelsbolaget har ett sätt att höja kvalitén på diagnostiken, så att fler aggressiva cancer (Tis) i tidiga skeden blir hittade - eller färre blir missade.

 

Den mediala uppmärksamhetens syfte är att ge blåscancer ett ansikte och att ge en röst åt vikten av tidig och bra diagnostik. Och att vi faktiskt är många som är beroende av detta för vår överlevnad. Och att samhället - in the long run - blir vinnare genom att behandlingskostnaderna kan hållas nere om diagnostiken håller hög kvalitet.

 

Troligen blir jag medialt offentlig i anslutning till Lucia och den undersökande operation som görs då. Men riktigt hur vet jag inte än. Kanske blir det tom som filmstjärna, dvs att TV blir inblandad. Jag kan komma att intervjuas både före, under och efter operationen. I TV4 eller SVT. Kanske.

 

Därför behöver jag NU fundera över om det är OK med en koppling mellan mig som den medialt synliga personen och den här bloggen. I ett slag blir jag då inte anonym längre.

 

Det är både intressant och gruvsamt att bli medialt synlig. Media styr man inte, har jag förstått, och jag kan inte förutse hur en eventuell medial uppmärksamhet "slår". Jag vill verkligen inte bli uthängd som ett hjälplöst syndomoffer som går en trolig död till mötes. Snyft. Jag vill få problematiken synliggjord genom att klä den i kött och blod, med bibehållen integritet och med respekt för den kapabla person jag fortfarande är och tänker förbli ett bra tag än.

 

Konstigt. Att bli medialt uppmärksammad på meriter som jag varken vill ha, bett om eller råder över.


Kommentarer
Postat av: majda

Skriv den 1000:e kommentaren i min blogg och vinn en hemlig present!

2007-12-05 @ 07:27:09
URL: http://majdas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0