Ingen behandling är också behandling

Sitter på tåget mellan två huvudstäder, den i mellanmjölkens land och den i påturvandrarnas land. Om drygt två timmar är jag framme i den ort som skall förnöja mig med seminarier om forskning inom orgnanisations- och beteendevetenskap.  

 

Igår hände det så mycket att jag blev alldeles snurrig och snurret höll mig vaken flera timmar i natt. Flera av tankevirvlarna hör jobbet till och dem skriver jag inte om här.

 

Under gårdagens konsultmöte pratades min läkare och jag vid. Situationen upphör aldrig att förvåna mig. Min läkare har, i samråd med kollegan PL, bestämt att låta mig vara obehandlad ännu en tid för att ge blåsan en chans att läka. Men hon vågar inte lämna den utan tillsyn nå länge, så i början av oktober vill hon titta in i den igen. Med instillation av Hex-vix innan. Förhoppningsvis behövs bara tas cellprover då, vilket gör ingreppet till en cystoskopi utan TUR-B operation. På begriplig svenska innebär det att hon tittar in i blåsan och får hjälp att se nya cellförändringar av ett medel som sugits upp i blåshinnan och som, med speciell belysning,  gör att cellförändringar syns extra bra. Hon tar bara några cellprover utan att klippa köttstycken ur blåsan.

 

Jag är lättad och gillar tanken på att lämna blåsan ifred ännu ett tag. Jag är helt och hållet med på den uppgjorda behandlingsplanen. Det är som att hela kroppen vet om den är redo för dessa lutbehandlingar. Och ännu känns den inte redo. Den vill vila en tid till.

 

Min läkare ville att jag skulle lämna kissprov så snart det går på ett ställe där dom sätter fart på provtagningen så att svar kmomer redan på fredag. Det avgör den närmsta tidens medicinering. Hon rekommenderade urologen i den stad där min son bor och där jag skall bo hela veckan. Jag laddar för en offensiv kommunikation på detta för mig nya ställe, så att dom behandlar mig så där okonventionellt som min läkare vill ha det. Har namn på urologer som ska ta hand om mitt kissprov. Hur ska det gå utan att det tar bort värdefull seminarietid?

 

Vidare har jag fått nya direktiv på medicinering och har en drös mediciner att hämta ut på första bästa apotek. Det är skönt att min egen urolog kan det här digitala recept. Sådan medicin kan jag hämta ut var som helst. Passar en som är på resande fot.

 

Min dotter T började jobba igår. Hon behöver en bostad och tittade på en förstahands-lägenhet på 65 kvm igår och ska titta på en andrahands-lägenhet på 30 kvm i morgon. Dessutom planerar hon att driva ett projekt som behöver kommuniceras i stort sett omgående. Mågämnet ringde för att klara tankarna kring olika jobbalternativ. Han hålls på halster av uteblivna besked om jobb i den stad där min dotter har jobb, ett jobb som han allra helst vill ha. Andra arbetsgivare i andra städer rycker i honom och vill att han ska ge besked. Hans jobbplaner styr dotterns och deras boende. Vilket tjorv.

 

Jag njuter av att följa dramatiken på distans och tycker det är skönt att det inte handlar om mig. Jag har det tillräckligt osäkert och spännande som det är. Och just nu njuter jag av den nya behandlingen som innebär utebliven behandling.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0