Spunk

Igår var min kära kollega hit och vi sparkade igång jobbsäsongen lite försiktigt. Ångesten över osäkerheten i höst är påtaglig. Vi har ringat in de veckor som ur jobbsynvinkel vore bäst att få BCG-instillation. Dvs de veckor då behandlingen gör minst skada. Kanske har jag ändå mest ångest över att få behanadling över huvud taget. Upplevelsen i våras då blåsan blev galen spökar fortfarande.

 

Tisdag tre veckor efter TUR-B-operationen måste jag erkänna att jag är betydligt bättre. Jag tror inte läöngre att jag är felbehandlad. Men jag håller på att klättra efter väggarna för att läkningen går så förtvivlat långsamt. Jag får spunk av att vara så fysiskt inaktiv. Igår insåg jag när jag lade mig på kvällen att jag inte legat på sofflocket alls på hela dagen. Men då var jag verkligen tröttgrinig.

 

Äter fortfarande max dos smärtstillande och blir grinig om jag inte gör det. Blåsan har fortfarande svidande lut i sig. På en punkt gör det tandvärksont, särskilt då jag kissar. Jag tror att det är nypet intill urinröret som retar. Är jag trött så krampar blåsan gärna och det kommer lite blod.

 

Men allt är lättare och mindre än tidigare. Särskilt då smärtstillande tabletterna gör maximal nytta. Lättnaden gör mig frustrerad. Hjärnan vill mycket mer än blåsan. Jag brukar säga så här

- Nä nu skippar jag det här och sticker ut och springer en mil i motionsspåret istället.

Men ännu bråkar blåsan för mycket med mig för att jag skall göra verklighet av de rejäla motionstankarna.

 

Det är så trevligt att ha dotter och mågämne här. Jag får i alla fall intellektuell stimulans. Dotter T håller på att skaffa bostad i Örebro. Hon börjar jobba nästa vecka och har ingenstans att bo. Tips mottages tacksamt. Tillsammans har vi ett alldeles särskilt projekt vi håller på med på dagarna när mågämnet är på sitt jobb. Han är pianist på en veckolång master class för blivande operasångare. Tillsammans med en känd operasångare OP och en litteraturvetare AO är han ledare för kursen. I söndags öppnade de med en konsert i regionhuvudstaden och mågämnets mamma hämtade upp oss båda. Min dotter och jag har tänkt åka dit idag och lyssna på en öppen klass. I morgon kommer ledarna hit på middag. Det ska bli så trevligt. Det motverkar känslan av spunk.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Ha en trevlig tisdag :)

2008-08-05 @ 07:46:25
URL: http://sannawiberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0