Summerandets tid

Varje år så här års summerar jag mitt år och skriver en årskrönika som mina vänner får. Det har jag hållit på med sedan urminnes tider och det skulle, om man la ihop dem, bli en bok om mitt liv. Jag började gott och väl före barnen kom och äldsta barnet har nyss fyllt 31, så det blir åtminstone 30-talet kapitel i den där boken. Om jag har dem kvar, förstås. Det är då alls inte säkert.

 

Nu går jag och summerar inne i huvudet. Det är som om luften går ur mig. Jag är låg. Tycker jobbet är segt, att blåsan är seg och att jag är seg. Man borde summera när det är ljusare tider, för det här vintermörkret lägger en sorts mörk sordin på tankarna.

 

Egentligen är det inget särskilt som hänt. Jobbet är sig likt. Folk är hänförda och det är svårsålt. Jag reser och far. Idag åker jag på turne till Göteborg, Köpenhamn och Stockholm. I Köpenhamn skall jag träffa en nätverksgrupp för sista gången. Jag ska avsluta. Det är ett av de beslut jag tagit i och med att jag lever med den blåscancer som jag gör. Jag är inte beredd att boka dessa dagar och kostnader som jag inte vet om jag kan ha glädje av. Jag anammar alltmer de snabba puckarnas planering. Blåsan är hyfsad, men jag känner av den hela tiden och just nu är jag less på det med. Har en ny period av – jag kan väl få slippa det här nu, jag vet och kan det här, jag vet att jag är dödlig. Nu är tungt att veta att jag har många år av kontroller framför mig – om det går bra.

 

Man kan verkligen se saker från olika håll. Jag skulle lika väl kunna glädja mig åt att det går bra på alla fronter. Men just nu är det segheten som dominerar i mig. Ger verkligen den mörka årstiden rättvisa åt årets summering? Å andra sidan, vad är det för fel på mörka sega tankar? De må väl få finnas de med? Tjena, mina mörka kompisar. Dags för frukost och väskpackning. Tåget går snart. Tåget som är betalt med mit nya årskort på SJ. Noll kronor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0