Datorkrångel och operationsdrömmar

Uuuu. Datorn krånglar. När jag öppnade den nyss kom en stor alarmerande blåfärgad skärm med vita bokstäver upp och sa massor om vad jag ska göra om det är ditten eller datten inträffat. Jag skrev upp allt för säkerhets skull. Så startade jag om och då kom en svart skylt med mindre vita bokstäver som sa nåt om start i felsäkert läge, men jag valde normalt läge och så funkade det. Men uj uj om datorn tänker kracka ihop. Jag ska säkerhetskopiera det färskaste viktiga innan jag stänger av datorn igen.

 

För övrigt håller påskledigheten att gå mot sin ände. Vistelsen uppströms älven var trevlig rakt igenom. Lördag kom kompis A på påskmiddag hos oss och vi fick fårstek med rotsaksgratäng. Igår, söndag, hade vi stillsam middag vi tre på rester och ungdomarna drog iväg till kompisar på kvällen. Min kropp var tydlig med att något sådant var inte att tänka på för mig. Senare idag åker dotter och mågämne och jag ska börja småjobba lite. Dokumentation och anbudsskrivande står på att-göra-listan.

 

Hälsan är skör men helt ok. Jag känner av sveda, taggtråd och nyp om jag inte bälgar i mig tranbärsjos. Så med antibiotika, rätt starka smärtstillande 3-4 gånger om dan och tranbärsjos kan jag hålla blåsan någorlunda smärtbefriad. Men hela tiden känner jag av den. Och täta trängningar har jag, i skov, och intervallet för när jag behöver gå på toaletten varierar mellan 15 minuter och 1,5 timme. Det här kunde jag avrapportera till KÅ, min urolog, för hon ringde upp på påsklördagen (!) och frågade. (Hon ville ha färsk information för hon lämnar över mig till andra en vecka då hon ska vara ledig några dagar och sedan fara på en stor urologkonferens i Italien.) Det ska bli intressant att höra vad hon ser när hon går in och tittar nu 1 april (för då ska hon vara tillbaka). Jag misstänker att hon inte kan säga nåt säkert om vad hon ser. Förmodligen är det som förra gången att det syns en massa småprickar som måste kollas närmare innan man vet om det är inflammation (BCG-it) eller kanske mera cancer in citu. Så tror jag att det blir.

 

Hela mitt medvetande är inställt på operation. Mina drömmar handlar om operationer och operationsförberedelser och jag vet inte riktigt om det är förestående titt-i-blåsan-operation (cystoskopi / TUR-B) eller kommande ta-bort-blåsan-operation (cystectomi). I drömmen är det lite förvirrat och sammanblandat, men det spelar ingen roll. För jag tänker att förvirringen är relevant. Jag är mer och mer inställd på att blåsan ska bort snart. Kan inte riktigt tänka mig hur det ska bli om den behålls. Så som jag har det är inte ett värdigt liv. I alla fall inte om man ska vara arbetsför. Jag är fullkomligt fokuserad på var närmsta toalett är och lever i ovisshet om jag ska klara bilfärden till vår regionhuvudstad som tar 45 minuter utan att kissa på mig. De senaste veckorna har jag inte klarat det. Jag har utsett några få stoppställen där jag stannar. Om jag kommer för nära städerna i båda ändarna så finns inga bra stoppställen och då är det kört.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0