Outhärdlig väntan

Nu har jag bestämt mig. Det blir ingen av de datorer jag omnämnde, men en snarlik, som kan lite mer. 2 MG RAM och internt 3G-modem är skillnaden mot de andra. Den heter ASUS Eee PC 1000HGO. Den varianten är så sprillans ny att det är lite leveranstid på den. Den outhärdliga beslutsprocessen är därmed över, men har utbytts i en outhärdlig väntan på den lille nye. 22 februari känns lååångt bort. Undrar om min dator orkar tills dess? I samma veva köper jag ny 19" plattskärm och kanske uppgradering av programvara.

 

Min datorkille rekommenderade Microsoft Small Business 2007 som innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Publisher. Det är väl det där inga Publisher jag vill åt i första hand. Övriga har jag så jag klara mig ett tag. Tänk att jag kanske ska överge gamla trogna Page Maker som jag jobbat så mycket med under alla år. Tänk att det har blivit stenålders. Indesign tyckte han var för krävande för min lilla dator. Och jag layoutar så lite, så jag ska nog ha nåt enklare och inte så krävande.

 

Nu undrar jag om det finns nån öppen programvara som jag kan använda för layout. Hur får jag veta det, tro? Är det sonen som kan sånt? Vad skulle jag göra utan honom? Vore toppen om mina läsare har tips att ge.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0