Knytis

Igår hade vi knytis hos gamla vänner till mig, I & A. Vi åt i matlag tillsammans under studietiden i Lund för nästan 40 år sedan. Det var urtrevligt. Deras två söner med en flickvän och de mina i K-stad var med. Vi berättade alla vad vi jobbar med och är engagerade i. 5 ungdomar i sitt tidiga arbetsliv. 3 gamlingar med arbetslivet mer eller mindre bakom sig. Jätteintressant. 3 av ungdomarna, dvs killarna, har datakunskap i botten för vad de sysslar med. En forskar på robotar som devis tänker som en människa samt driver eget, en 3D-visualiserar belysning åt ett stort svenskt armaturföretag. Min son O driver eget o jobbar bl a med internetbaserade försäljnings-lösningar samtidigt som han jobbar heltid på ett stort teknikföretag som datasnubbe. De har jobbkontakter runt om i världen. Och då menar jag verkligen runt om. Kina, Indien, Ryssland, Australien, USA etc. De 2 tjejerna jobbar med biomedicinsk forskning om stamceller i blodet respektive rektor för en yrkesinriktad gymnasieskola i länet.

 

Deras jobb speglar samhällsutvecklingen i stort likt punkten i ett hologram. (Varje punkt i ett hologram innehåller information om helheten). Ungdomarna har långt mer externa kontakter än vad vi hade och har och de har god hjälp av data- och internetteknologi som helt enkelt inte fanns då vi började. För oss finns närvärlden eller möjligen västvärlden, för dem finns hela världen.

 

Jag njöt i fulla drag av alla samtal och av all den goda knytismaten. Förrätt: Västerbottenspaj garnerad med kräm fräsch, hackad rödlök, löjrom och dill. Huvudrätt: Grillad marinerad kyckling med olika sallader och röror. Potatissallad badandes i trädgårdens örter och dressing. Medelhavssallad på långsamt ugnsbakade marinerade tomater, fetaost, oliver och annat gott. Morotssallad av strimlade marinerade morötter med rostade saltade solrosfrön och en orange solros på toppen. Nästan samma färg som morätterna. Röd tomatpesto. Jordnötsgojs som gjorde succé. Grönkryddig yoghurt med vitlök. En varm brunsås. Ytterligare en sås som jag inte minns. Efterrätt: Äppelpaj med hemlagad vaniljsås. Dryck: Vitt vin, cider, vatten.

 

Det tog sin tid att ta oss igenom allt detta. Vi lagade maten, åt den och berättade om våra liv. Kan man ha det bättre?


Kommentarer
Postat av: vännen i västerås

Jag sitter och dreglar:-)

2009-07-22 @ 12:23:51
Postat av: I.

Håller med om allt utom det där med en orange solros i salladen. Det var en ringblomma vars kronblad går att äta.

2009-07-23 @ 11:10:02
Postat av: Bagarberta

Låter hur trevligt som helst. Vilken middag och vilka vänner!



2009-07-24 @ 10:29:23
URL: http://blogg.passagen.se/sonbjo/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0