Sommaren verkar ha kommit till stan

Efter en ovanligt lång och kall försommar har värmen kommit. Jag märkte det på mitt sätt.

 

Ikväll reser jag till drottningstaden för någon dags arbete igen. Nattåg. Kommer hem torsdag kväll och på fredag förmiddag är det dags för den där blåskollen. Före en sådan blåskoll vill min läkare alltid att göra urinodling för att se, ja gud vet vad. Bakterier antar jag. Det ska helst lämnas två dagar i förväg. Men eftersom jag ska ut och resa så behövde jag lämna provet redan idag. Det gäller att komma ihåg alla små detaljer kring undersökningarna. Igår kväll satte jag en liten burk på toastolen för att inte glömma bort att fixa lite urin i burken på morgonen. Det var en nödvändig åtgärd för i morse sa jag visst-ja när jag såg burken. Satte på lock, la det i en plastpåse och tog med remissen i bilen. Jag la provet i handskfacket för att det skulle stå mörkt och stadigt. Det var riktigt småhurvigt när jag begav mig till regionhuvudstaden för en rad möten.

 

Tre möten och åtskilliga timmar senare äntrade jag bilen för att fara till lab på fiskhuset och lämna provet. Bilen bågnade av värmeslag. Kissprovet var inte ens ljummet, det var hett. Sommarvärmen hade kommit till stan.

 

Provet dög inte alls att lämna. Inte på några som helst villkor. Oj vad vi dividerade hur jag nu skulle göra. Kunde inte ta ett nytt prov på en gång för det var alldeles för färskt. Kunde inte åka hem och lämna provet hemma för där skulle alla lab vara stängda. Kunde inte ta nytt prov och lämna det i drottningstaden för då skulle det komma för sent. På det hela taget var det inget som gick.

 

Men, ja, jo, om jag stannade kvar på friskhuset nån timme så skulle det kunna funka om jag då lämnade provet direkt till lab några dörrar bort. (Stön) Sagt och gjort. Skönt att ha en mobil dator. Fick i alla fall något gjort på den där väntansstunden. Kunde lämna 1,5 timmes urin och for sen hem. Det är ett prov i färskaste laget, men fick duga.

 

Det är fortfarande varmt och mitt radhus bågnar av värmeslag. Sommaren verkar ha kommit till stan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0