Bollar och bollplank

Turnédags igen. Jag bevista staden V och övernatta hos min son ML, tidigt i morgon åka till  Drottningstaden för diverse möten, därefter till den syliga universitetsstaden L och grannlandets huvudstad K för nätverksträff, jag ska gifta bort bästa kompisens dotter där i sydliga trakter för att återvända till Drottningstaden och via dottern TL i Ö åka hem om exakt en vecka. Det gäller att hålla tungan rätt i mun nu när jag packar för både fest, företagspresentation, certifieringsceremoni och vanlig sketen vardag. Många inkontinensskydd och långbrallor tänker jag packa för blåsan är lite stressad.

 

Jag var för några dagar sedan på väg in i ett intressant men alltför ideellt projekt.  Ville följa en modern organisation i deras omfattande omstöpningsprocess genom intervjuer under ca ett år. Jag ville förstå och kommentera vad som sker och hur det upplevs på företagets olika systemnivåer, både högsta ledningen och lägsta medarbetaren, både såna som blir kvar och såna som får gå. Men så drog jag i handbromsen. Företaget var intresserat och jag skissade på projektet och det var då jag insåg att… nej detta har vi inte resurser att låta mig göra.

 

Jag har träffat min hälsocoach också. Nya mål är satta. Nu stressas jag av att de förmodligen ska lägga ner verksamheten och min friskgymnast med stor säkerhet blir av med jobbet. Men till jul kan jag åtnjuta detta stöd. Det gör att jag blir än mer motiverad av att dra nytta av servicen.

 

Vi ordnar prova-på-seminarier som det just nu är stor tillströmning till. Hanterar för närvarande kölistor och funderar på ännu fler seminarier. Nu, mer än någonsin, tycks det som tidiga tecken på en sorts ketchupeffekt. Men. Intresse för att prova på är inte samma sak som att köpa. Det är i alla fall ett steg i den riktningen. Hoppas att trägen vinner.

 

Min kollega och jag har länge sökt efter ett samtalsstöd i vår ledningsfunktion. Vi har provat på flera olika sätt men blivit besvikna på den kompetens som erbjudits oss. Nu har vi kontaktat en pensionerad man som länge jobbat i den absoluta toppen i en stor offentlig organisation. Vi vill ha honom som mentor och bollplank en tid och han har tackat ja. Det känns faktiskt skönt att ha ett forum för ledningsfrågor. Med alla dessa bollar i luften är det skönt att ha ett bollplank.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0