Idag 2

Ständigt dessa nya NUn.

Det jag anande i morse verkar stämma. Summa sumarum - jag fortsätter att vara en solskenshistoria.

Jag är hemkommen efter cystoskopin. Solen skiner och hösten sprakar. Sitter med svidande urinrör och sur blåsa. Blåsans tillstånd nu är en väsensskild förbättring jämfört med förra gången i slutet av juni, då den var rasande i flera dagar. Då var hela jag medtagen. Nu funderar jag på en tur i svampskogen.

Nåväl. Det ser alltså bra ut.

 

Och…

Det finns ett gulaktigt fält i blåsans övre del. Dr K förklarade det som nåt jag inte minns namnet på. Såg ut som port salut med lite grus i. Eller som gula fläcken, tyckte Dr K.

Hon kallade in Dr P och de var båda överens om att det såg så pass ofarligt ut att ingen särskild provtagning gjordes på det gula. Skönt.

 

I övrigt börjar jag nu vara läkt. Inga öppna sår längre. Första gången på över två år. Men så mår jag också prima.

 

Som vanligt togs sköljvätskeprov, som får ge det slutliga svaret på att det nog är bara bra med min blåsa. Det tar några veckor att få svar.

 

Framöver vill de göra en grundligare koll med hex-vix, dvs sånt där medel som gör att cancer blir illrött i blåljus. Frågade om de tänker behandla. Svaret var nej, bara om det visar sig finnas tecken på cancer. Det var värdefull information till mig. Jag har gått och trott att om cancern kommer tillbaka, så ska blåsan bort. Men nu finns alltså ett mellansteg. Lite cancer kan man alltså försöka skrapa och behandla bort.

 

Nästa koll blir väl i början av januari. Ja, det var väl allt för den här gången.


Kommentarer
Postat av: Siv-Britt

Grattis! Alltid underbart med positiva nyheter. Jag gläds med dig

2009-10-06 @ 11:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0