Ingen flygbuss längre

I min stad har kommunen bestämt att inte längre bidra med 1,2 milj kr per år till att Flygbussen ska gå. Bussbolaget vill ha medfinansiering, vilket jag kan förstå, för bussen skramlar oftast nästan tom.

Nu utreder jag alternativen att över huvud taget kunna flyga.

 

Ta egen bil och betala för långtidsparkering, 130 kr/dygnet

Åka buss till Regionhuvudstaden och åka flygbuss en bit tillbaka till flygplatsen M-landa. Har inte utrett möjligheten för de tidiga morgonplanen.

Åka flygtaxi, fast pris 332 kr enkel resa.

Å så går det vanlig buss, Din tur, som stannar i närheten. På vägen till flygplatsen M-landa kan man stiga av vid E4 och promenera till flygplatsen, ca 1 km. På vägen därifrån får man gå flera km söderut på E4 till en annan hållplats, S-berge Norra. För norrgående bussen stannar inte vid M-landa E4, som är allra närmast flygplatsen.

 

Jag lurar om man på något sätt skulle kunna få ordinarie busstur att faktiskt ta sig den minimala omvägen via flygplatsen och liksom greja servicen utan att för den skull ha en alldeles egen busslinje. Alltså, min idé är att slå två flugor på smällen. Den ordinarie turen kan för en lite extra dyr biljett serva oss som ibland flyger, inom ramen för deras vanliga turer.

 

På facebook ljuder brösttoner. - Det är inte klokt. - Ofattbart. - Dödsstöten för näringslivet. - Ger min stad ett dåligt rykte som en stad att leva och bo i.  Etc.

 

Och ja, jag tycker att det här är en riktigt bekymmersam markering av läget. Jag tappar faktiskt lite av nån sorts gnista. Men jag vill inte bara sitta och gnälla. Kunde man inte bidra till att hitta konstruktiva lösningar? Det blir helgens fundering. Strax ska jag fira en 60-åring. Då samlas massor av kreativa människor med bra idéer.

 

Å andra sidan. Alla dom som bor längre norrut, särskilt uppefter älven. Dom har väl brottats med de här frågorna länge. Det kan nog tyckas lite bortskämt, sett ur deras perspektiv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0