Cryptosporidium

Igår var jag i republiken Jämtlands huvudstad  och jobbade. Där var kallt och vackert. På vägen till konferenslokalen lyste eldar upp Campusområdet. Ett ljuskonstverk var projicerat på marken. Ett lysande hjärta hängde väl synligt i blickfånget. Någon har tänkt till och gjort något vackert av vintermörkret.

Märkte av diverse spår av den till Årets Jämte nominerade Cryptosporidium. Alltså den lilla bakterien som orsakat magsjukor bland de boende i staden. Hörde också kreativa affärsidéer om att vända krypet till en möjlighet genom att erbjuda effektiv bantningskur med hjälp av den lille. Fniss. Humor är ett bra sätt att hantera diverse eländen.

Jag borstade tänderna i nykokt hett vatten, på konferensstället var kaffeautomaterna stängda och ersatta med vattentermosar och kaffepulver. Vi serverades vatten ur bag-n-boxar med gott källvatten.  



Alla verkade berörda av det lilla lilla krypet. Mer eller mindre långvariga magåkommor, illamåenden hade alla haft själva eller i sin närhet. Arbetsplatserna har minskad personalskara medan arbetsuppgifterna inte har minskat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0