Inverterad intelligens

En ny dag. Genomled gårdagens "impass" med en känsla av seger då jag gick till fina jugendbadet i min närhet och häckade i tre timmar. Var förvånansvärt befriad från jobbtankar. Har också sovit gott och nu vaknat med ett antal nya frågor i huvudet. Upplever början till nyordning i hjärnan om vad jag ska ta itu med härnäst i det där uppdraget som gav mig den där oduglighetskänslan igår.  Jag behövde distansen för att kunna ta nya tag. Tror jag.

Fin kommentar fick jag också igår om inverterad intelligens som lyder så här:
"Kontext - steg 1 är att kunna inse sin inkompetens - detta är egentligen en inverterad känsla av intelligens. När du inser detta kan du lugnt somna och veta att huvudet sitter på rätta stället när du vaknar."

Hm. Kanske ligger nåt i saken. Att veta att man inget vet och begriper och därmed är ointelligent är att vara intelligent. Det får bli en av de paradoxer jag sparar på.

Jag vet inte vem som skrev den, men anar, och jag kommer att ta bort den alldeles strax, då den inleddes med mitt egentliga namn. Jag gör det för att värna min anonymitet, dvs icke sökbarhet, vilket är en helt annan historia som jag skrivit om en hel del på den här bloggen. Sparar inlägget på detta sätt i stället, med mitt riktiga namn bortplockat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0