Åt det kulinariska

Jag är hos min son OL med fru CHL i västra skogarnas län.

 

Igår, på nyårsafton, var vi på bröllop. De hade ett specialuppdrag att ta hand om brudparets lille son, knappt två år gammal. Vi tog med honom hem och han underhöll oss med sina konster, att gå som en gamman gubbe, att dra högerarmen med knuten näve till sig och säga jässs, att leka med traktor, att härma katt hund får ko häst och rasa omkring och leka med nycklar. Det var ledsamt i början, men efter en bit mat så vände livsglädjen.

 

De mina är lagda för det kulinariska.

Det här var nyårsaftonens meny.

 

Förrätt

Rårakor med västerbottensost, chreme fraishe, löjrom och finhackad rödlök.

Vitt vin – Kloster Eberbach, en Riesling.

 

Huvudrätt

Ugnsstekt ankbröst med karamelliserade potatisar, hallonsås, chevrefyllda äpplen på en bädd av röd mangold.

Vitt vin – Grove Street, en Chardonnay.

 

Efterrätt

Chokladfondanter, vaniljglass och passionsfruktsås.

Kaffe.

 

CHL hade ringt Systembolagets kundtjänst tel 020-85 85 00 och fått tips om vinerna utifrån denna meny. Personen på Systemet hade ställt om prisklass och ingående frågor om chevren var varm eller kall, om det var si eller så och var bestämd i rådet att förrätt och huvudrätt krävde olika viner. Det var absolut mycket bra viner till matgen. En suverän service. För dem som är lagda åt det kulinariska.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0