Sommaren har tippat över

Det känns att sommaren har tippat över och lutar mot ett kommande arbetsliv. Vädret hjälper till. Det är grådimmigt sedan flera dagar. Dotter T kom igår och snusar nu i sin säng och jag, ja jag har inte mycket mer att göra än att sätta mig vid datorn och skriva på det där anbudet som jag undvikit att skriva på i flera veckor.  Jag har tyckt mig ha koncentrationssvårigheter eller så har jag jobbat på gruppboendet eller så har jag pysslat med mina fönster eller så har det varit alldeles för varmt. Nu infinner sig ingen av dessa argument för undanflykter.

Ja, jo, man kan ju alltid skriva en liten blogg. Igår var två av syskonen B-vall här på middag tillsammans med dottern och mig. De hade nyplockade gula kantareller med sig. Och deras munnar var effektivt förseglade om var de var plockade. Jag vann partiet alfapet som vi spelade efter middagen. Yes. De är ju språkbegåvningar alla tre, en av dem dessutom doktorand i nordiska språk. Det ger extra krydda till vinstglädjen.

På gruppboendet fortskrider maktkampen. En av de boende, B, fortsätter att favorisera viss personal på ett sätt som försvårar verksamheten och som inte är riktigt OK. Det ger funderingar på hur jag och vi förhåller sig professionellt. Alla berörs. Vi hävdar att vi är till för alla, att ingen enskild personal kan vikas för en enda boende och att den boende inte kan styra vilken som hjälper till med det som behöver hjälpas till med, typ handla, tandborstning, lägga mat på tallriken etc. B har valt ut de två unga tjejerna som sina favoriter. Jag förstår honom, de är verkligen mycket både trevliga och vackra. Han har järnkoll på när de arbetar och har skrivit upp allas tjänstgöringsschema i sin egen kalender och angett ett litet hjärta då just dessa två damer jobbar. Han vill bjuda på glass en dag framöver. Det ska ske när inte den och inte den jobbar, för dom ska inte få.... Han både favoriserar och mobbar oförblommerat. Ja, hurusom förhåller man sig professionellt? Det är ju inget ont i mannen och han förstår ju inte konsekvensen av sitt beteende. Han förtjänar respekt samtidigt som han behöver gränser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0