Gulligt

Min dotter jobbar på kollo några veckor nu i sommar. Den dagen då dom gifte sig, Viktoria och Daniel, fick även barnen på kollo gifta sig. Alla som ville gifta sig fick göra det och dom som inte ville slapp. Det blev par och triader och kvartetter. Alltså månggifte. Det blev giftermål mellan killar och mellan tjejer och blandat. Jag tycker att det här är himla gulligt (1).

 

Såg på TV att det var princesskarneval i en Värmländsk stad. Alla möjliga människor satte på sig ett diadem eller en krona och gick ut i en glädjekarneval. Himla gulligt det med (2).

 

Just nu sitter jag på tåg. En SJ-personal gick runt och bjöd på choklad. Den var menad till 1.a klass under bröllopet och de har fått en himla massa över, så nu gick hon och delade ut i 2.a klass. Mums. Gulligt (3). Den var verkligt god.

 

I kronprincessliga huvudstaden blev tiden kort mellan tågen. Jag dristade mig ändå att leta reda på Chefstidningen i den där Pressbyrån med de många tidningarna, som jag fotat tidigare. Bad om hjälp att hitta i mängden. Aj, aj, vad tiden gick. Aj, aj vilken kö det var att betala. Jag chansade och ställde mig snällt i kön. Det blev frågan om sekunder på slutet. Och de landade inte på min sida. Tåget stod där men jag kunde inte öppna dörren. Det kändes som jag stod där i evigheter framför tåget. Provade olika dörrar, men nej. Då gick jag till SJ-hytten på Centralen och  där bokades, under allmänt empatiskt och vänligt bemötande, min biljett om till ett en timme senare tåg + en chokladask (samma goda sort som tidigare, smaksatt med blåbär respektive lingon). Gulligt igen (4).

 

Så enkelt det är att göra nåt lite kul och  kärleksfullt. Egentligen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0