Mödosamt lär jag mig

Det där med fiffiga Dropbox har sina sidor. Alltså lagring av datafiler på nätet. Jag är inte särskilt imponerad just nu då jag upplevt en del avigsidor. En del beror säkert på min ovana men en del har inte med mig att göra.

 

Jag laddade ner mina dagboksanteckningar från Dropbox, där de ligger, till min nya dator, Macen som för övrigt fått namnet Zebra MacSilver.  Jag skriver nämligen numera enbart digital dagbok sedan något år tillbaka efter att ha skrivit för hand sedan 13 års ålder. Rätt imponerande i sig med tanke på att jag är 61. Snart firar jag 50 år av kontinuerligt dagboksskrivande.

 

Jag njöt av att kunna använda vilken dator som helst och bara spara det i Dropbox. Härligt. Vilken förträffligt modern människa jag är! Jag skrev både länge och väl. Sparade. Nu på morgonen skulle jag fortsätta att skriva från min vanliga dator och gick in på Droipbox för att hämta hem senaste dagboksanteckningarna. De fanns inte kvar. Samma sak hände med ett bokdokument. Det fanns inte kvar. Så det funkar inte för mig att växla mellan datorerna. Det jag lägger in från min vanliga dator finns, men inte det jag lägger in från Zebran. Jag håller öppet för att det är jag som gör nåt fel.

 

Men nästa problem menar jag inte har med mig att göra. Min kollega och jag håller som bekant på att omarbeta mentorskapsboken och jag har idogt lagt in alla nya ändringar i Dropbox. Från och till min vanliga dator. Idag skulle jag lägga en hand vid och laddade hem det senaste från Dropbox. Jag jobbar i Indesign. Ganska konsekvent, men inte helt, hade en del grundinställningar ändrats. Plötsligt fanns en ram runt texterna nästan överallt. Jag har manuellt suttit och plockat bort dessa ramar på samtliga 160 sidor. Sånt gör mig inte glad alls.

 

Nä, just nu vill jag mest bara droppa Dropbox. Den är mer till besvär än nytta just nu. Det låter så bra i teorin men funkar inte bra i praktiken. I alla fall inte för mig.  Grrr. Långsamt  lär jag mig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0