Kommunikationsteknisk uppgradering & stress

Nu har jag tryckt på knappen. Blir Mac-ägare om en vecka ungefär. En 13” MacBook Pro.

 

Dotterns pojkvän LG har hjälpt mig att botanisera i utbudsfloran. Vi klickade i den ena pinalen efter den andra på nätet. Jag ska ju ha självaste datorn, en adapter så jag kan använda min stora skärm,  officepaketet så jag kan använda kalender och kontaktlistor och så var det frågan om jag skulle ha ett 3-årigt supportstöd för ca 2500 kr. Pratade med min datakunnige son. Han sa att det jag sannolikt  kommer att behöva hjälp med, övergången mellan PC och Mac, troligen inte ingår i supportet.

 

Då ringde ett telnr som fanns på Apples hemsida och sa som det var, att jag satt där med allt förklickat och var redo att trycka på beställ-knappen och skulle jag få det support jag tror mig behöva. Svaret var nej. Det beskedet öppnade förtroendeporten. Jag fick rådet att avvakta. Jag har i och med köpet 3 månaders fri support och sen kan jag vänta tills jag tror mig behöva det.

-        Är jag privatperson eller företag?

-        Ja, jag är en liten enskild firma.

-        Då ska du inte köpa på nätet. Ge mig din mailadress och uppgifter om vad du vill ha så ska du få en företagsoffert från mig.

 

Sagt och gjort. Efter några turer fram och tillbaka tryckte jag så på köp-knappen och fick det jag ville ha ca 3 000 kr billigare än om jag skulle köpt på nätet.

 

Trots detta kom medelstora ångesten över mig. - Vad håller jag på med? Orkar jag med det här nu? Kommer det att bli mer besvär än glädje? Ska jag slösa med mina pengar nu när jag blivit på nygrön kvist?  Skulle jag valt en MacBook Air istället?

 

Jag ringde min konsultkollega i Drottningstaden, han som är superduperdatakunnig och som ursprungligen inspirerade mig att bli Mac-användare.

-        Jag har ångest över mitt tilltag och vill att du ska säga till mig att jag gjort rätt.

-        Ja, du har gjort heeeeelt rätt och du kommer att bli såååå nöjd. Du har gjort ett riktigt gott val och det kommer att bli ett lyft för dig. Lite krångel kommer det att vara i övergången, men det lär du dig snabbt. Och jag kan hjälpa dig. Det finns också bra instruktionsfilmer på Apples hemsida som visar hur man gör i din situation. Det kommer att gå såååå bra. Heeelt rätt gjort.

 

Faktiskt, det funkade. Ångesten försvann.

 

I mellandagarna tecknade jag nya avtal med Telia om mobil och mobilt internet och slaktade min stationära telefon för gott. Nu har jag ett avtal om fast mobilavgift som inkluderar allt inkl ett års Spotify Premium och dessutom får jag en ny iPhone 4 med 8 veckors leveranstid. LG tipsade om att jag redan nu kan använda mig av Spotify på min gamla iPhone. Det sker genom ett sms från mobilen. Igår blev jag alltså förseddd med fungerande reklamfri Spotify på mobilen. Himmel vad det tar sig.

 

Nu sitter jag här med layouten av boken i indesign som bara krånglar och bråkar med mig. Men det ska jag nog övervinna, det med.

 

Sammanfattningsvis – jag ägnar mig åt kommunikationsteknisk uppgradering som kostar på. Stressigt. Men fan, jag ska klara det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0