Orsak - verkan = nej

Min första natt i nya lägenheten avlöpte utan att  jag kan säga nåt om den. Natten, alltså. Jag sov helt enkelt som en stock och konstaterar att sängen är mycket skön.

 

Hela dagen har jag arbetat flitigt. Fram till kl 13 i lägenheten och fram till kl 21 tillsammans med en kollega på ett ingenjörsföretag. Mitt på förflyttade jag mig mellan de två jobbställena. Solen gassade, vårbäckarna porlade och jag fick starka vårkänslor. Gick till Redbergsplatsen, tog en för mig främmande buss till centrum och gick in i Nordstan och fixade mat och nycklar till dottern.

 

Konstaterade att dessa mycket simpla händelser – busstur, salladslunch och nyckelfix -  fyllde mig med entusiastiskt bubbel. Allt kändes och känns så himla kul.

Efter en dag av övergivenhet  med besök i tomma intet, har jag nu haft en dag med entusiastiskt bubbel helt utan orsak, som om jag varit på besök i meningsfullhetens välfyllda  rum. Det finns alltså just ingen koppling mellan orsak och verkan i mitt känsloliv. I alla fall inte just nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0